Cele mai citite
 


Botoşani: Al doilea caz de antrax
marţi, 15 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un nou caz de îmbolnăvire cu antrax a fost înregistrat luni la o persoană din comuna Coţuşca, din judeţul Botoşani.
Este vorba despre un bărbat care s-a îmbolnăvit fără să fi intrat în contact cu bovina bolnavă sacrificată joia trecută.

Autorităţile sanitare au intrat în alertă iar prefectul Cristian Roman a convocat Comitetul judeţean pentru situaţii de urgenţă.

Acesta este al doilea caz de îmbolnăvire cu antrax după ce sâmbătă un tânăr de 20 de ani a fost internat în spital cu aceeaşi boală.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: Suspiciuni de antrax cutanat menţinute la doi tineri, deşi DSV infirmă prezenţa antraxului la animale Tânărul tulcean, în vârstă de 25 de ani, internat vineri în spital cu suspiciune de antrax este în comă iar un consătean de-al lui cu simptome de antrax cutanat se află în Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) sub supraveghere medicală.
Antraxul ameninţă sudul Rusiei După primele cazuri de antrax la o fermă de vite din regiunea Kalmukia, Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă a emis luni o alertă pentru întregul teritoriu din sudul Federaţiei Ruse în legătură cu riscul extinderii focarelor bolii infecţioase, relatează Interfax.
Un cioban din Dor Mărunt internat cu suspiciune de antrax cutanat Un cioban în vârstă de 35 de ani din comuna Dor Mărunt se află internat la Centrul Medical de Diagnostic şi Tratament "Dr. Victor Babeş" din Capitală cu suspiciunea de antrax cutanat.
Suspiciune de infectare cu antrax la un bărbat internat la Iaşi Un bărbat în vârstă de 82 de ani este suspectat că ar fi infectat cu antrax şi se află internat la Spitalul de Boli Infecţioase 'Sf. Parascheva' din Iaşi la secţia Izolare din cadrul secţiei de Terapie Intensivă, a informat luni pentru AGERPRES prof.univ.dr. Carmen Dorobăţ, managerul spitalului.
Botoşani: Cazul de antrax la un tânăr de 20 de ani, confirmat Tânărul de 20 de ani din comuna Coţuşca, judeţul Botoşani, care a fost internat, sâmbătă seară, la Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean 'Mavromati', este bolnav de antrax.
Botoşani: Măsuri de informare a populaţiei asupra antraxului Autorităţile din judeţul Botoşani au dispus, duminică, organizarea unei adunări obşteşti în localitatea Nichiteni din comuna Coţuşca, în urma apariţiei unei suspiciuni de antrax la un tânăr de 20 de ani.