Cele mai citite
 


Viermii curăţă rănile deschise mai rapid şi mai bine decât chirurgii, în etapele incipiente (studiu)
joi, 22 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Diabetul
 

Ideea de a pune viermi pe răni deschise şi necrozate sau infectate poate provoca repulsie, însă conform unui studiu realizat de medici francezi, aceşti viermi pot curăţa carnea mai rapid şi mai bine chiar decât ar putea să o facă chirurgii, în stadiile incipiente de tratament, transmite LiveScience.com.

Acest studiu a fost realizat pe voluntari ce aveau răni ce nu se vindecau. Voluntarii au fost împărţiţi în două - un grup a fost supus unor intervenţii chirurgicale de curăţare a rănilor, iar celălalt grup a fost tratat cu viermi necrofagi (care consumă ţesuturile moarte).

După aproximativ o săptămână recuperarea voluntarilor trataţi cu viermi decurgea mai bine decât a celor trataţi chirugical, iar rănile primilor erau mai curate şi cu mai puţine ţesuturi moarte decât în cazul celor operaţi. După două săptămâni, larvele folosite au pierdut avansul câştigat în prima săptămână, ambele grupuri de voluntari fiind în aproximativ acelaşi stadiu de recuperare.

Deşi efectele terapiei cu viermi nu sunt spectaculoase, ea ar putea fi folosită în anumite cazuri - cum ar fi al pacienţilor ce suferă şi de diabet. Însă prelungirea mai mult de o săptămână a acestei forme de tratament nu aduce beneficii în plus faţă de tratamentul chirurgical.

Viermii (larvele necrofage) secretă o enzimă care dizolvă doar ţesuturile moarte, lăsându-le pe cele vii intacte.

Până la urmă rămâne opţiunea pacientului. De ce se teme mai mult, de viermi sau de bisturiu?

Acest studiu a fost publicat în ultimul număr al revistei Archives of Dermatology.AGERPRES/(Codruţ Bălu)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
O enzimă ar putea reduce masa de grăsime din corpul uman (studiu) O enzimă care reduce în mod natural masa de grăsime din corpul uman a fost descoperită de cercetătorii americani, aceasta fiind situată în grăsimea brună şi putând duce la pierderea în greutate prin arderea de calorii fără a le depozita, conform unui studiu publicat în revista 'Cell', citat de site-ul...
Interventii chirurgicale endoscopice: Europa de Vest 60-80% - Romania 30% sunt rezultatele unui studiu condus recent de Asociatia Romana de Chirurgie Endoscopica privind metodele utilizate pentru tratamentul pacientilor chirurgicali. Imbunatatirea acestor rezultate este unul dintre obiectivele Congresului ARCE 2013, care se desfasoara zilele acestea la Bucuresti (21 – 23...
Carnea roşie trebuie consumată cu cartofi reci pentru reducerea riscului de cancer la colon (studiu) Consumul excesiv de carne roşie duce la un risc crescut de cancer la colon, dar o serie de alimente pot scădea acest efect, arată o echipă de cercetători de la Universitatea Flinders (Australia).
Carnea roşie ar favoriza apariţia insuficienţei renale (studiu) Un consum prea ridicat de carne roşie ar putea fi toxic pentru rinichi, potrivit concluziilor unui nou studiu realizat de cercetători de la Universitatea din Singapore, menţionat de metronews.fr. Fără să meargă până la respingerea felurilor de mâncare pregătite din astfel de carne, autorii cercetării...
Un alt compus conţinut de carnea roşie, factor de risc cardiovascular Nivelurile ridicate de grăsimi saturate şi colesterol din carnea roşie sunt considerate de multă vreme un factor de risc pentru boli cardiovasculare, însă un nou studiu identifică un factor de risc suplimentar, prezent tot în carnea roşie, un nutrient denumit carnitină, conform LiveScience.com.
Fitoterapia in diabet In mod special, in ultimii 10 ani, s-au facut cercetari stiintifice amanuntite asupra plantelor utilizate de diverse popoare pentru actiunea lor hipoglicemianta.