Cele mai citite
 


Alba: Protest la Spitalul Orăşenesc Abrud, din cauza neachitării salariilor
vineri, 23 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 50 de angajaţi ai Spitalului Orăşenesc Abrud au protestat joi în curtea unităţii nemulţumiţi că încă nu au primit drepturile salariale pe noiembrie, iar în ultimele luni acestea nu le-au fost achitate integral.
Protestarii au spus că sunt disperaţi, cu atât mai mult cu cât se apropie Crăciunul şi încă nu şi-au primit salariile, 'neavând bani nici de pâine'.
Potrivit liderului de sindicat, Adriana Cristea, nu se ştie când se vor plăti salariile. Aceasta a subliniat că în luna trecută s-a acordat 70% din salariul aferent lunii octombrie, iar în luna precedentă acesteia s-a plătit 74% din salariul pentru luna septembrie.
'Noi nu ştim care este cauza pentru care nu s-au achitat salariile, ştim însă că am muncit integral lună de lună şi nu ne-am luat salariile', a declarat Cristea.
Aceasta a spus că unii pun pe seama 'managementului defectuos' această situaţie, deoarece nu s-ar fi încadrat în procentul de 70% pentru cheltuielile de salarizare impus de lege.
Liderul Sanitas Alba, Marius Sepi, a declarat că se încearcă rezolvarea situaţiei pe 'ultima sută de metri' şi a susţinut că, dacă angajaţii nu-şi vor primi integral banii, în ianuarie sindicatul va acţiona în instanţă conducerea unităţii.
La Spitalul Orăşenesc Abrud sunt angajaţi 150 de oameni, din care peste o sută sunt medici, asistenţi şi infirmiere.
Bani se pare că ar exista în buget, dar nu se pot lua pentru plata salariilor de la cheltuielile materiale. Situaţia s-ar putea rezolva, susţin protestatarii, dacă în şedinţa de joi consilierii locali ar aproba varianta de buget înaintată de Comitetul Director. AGERPRES/(AS - Marinela Brumar)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alba: Asistenţi, infirmiere şi personal TESA, în grevă de avertisment Peste 100 de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia şi în jur de 70 de salariaţi ai Spitalului Municipal Aiud s-au aflat miercuri, timp de două ore, în grevă de avertisment, manifestări similare fiind şi în restul unităţilor din judeţ în care există nuclee Sanitas, a declarat, pentru...
Constanţa: Protest spontan al salariaţilor Penitenciarului Spital Poarta Albă din cauza neplăţii salariilor Circa 40 de salariaţi ai Penitenciarului Spital Poarta Albă au protestat, vineri, la locul de muncă, pentru că nu şi-au primit salariile pe luna octombrie, bani ce ar fi trebuit încasaţi pe data de 10 noiembrie.
Alba: Protest al Sanitas în oraşul Cîmpeni Angajaţii Spitalului Orăşenesc Cîmpeni, din Munţii Apuseni, vor organiza luni un marş de protest prin oraş şi vor picheta sediul Primăriei, în încercarea de a atrage atenţia asupra stării de 'dificultate' cu care se confruntă unitatea sanitară.
Incertitudini în ceea ce priveşte plata salariilor în spitalele din ţară (grupaj III) Salariaţii mai multor spitale din România, în special cele de gradele 4 şi 5, ar putea să rămână fără lefuri în trimestrul al patrulea al acestui an, după cum au declarat reprezentanţii Federaţiei Sanitas.
Cluj: Liderii Sanitas cer îmbunătăţirea condiţiilor de muncă şi de salarizare din sistemul sanitar Liderii Federaţiei Sanitas au anunţat luni, într-o conferinţă de presă, la Cluj-Napoca, că vor pregăti ample mişcări de protest, care să aducă aminte de ceea ce reprezenta organizaţia în urmă cu 20 de ani, când forţa sindicatului s-a văzut în stradă, dacă revendicările sale, în special cele salariale...
Mitinguri de protest la SJU Craiova şi Serviciul de Ambulanţă Dolj Peste 500 de cadre medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Craiova şi peste 30 de salariaţi ai Serviciului de Ambulanţă Dolj au protestat luni dimineaţă în curtea spitalului craiovean.