Cele mai citite
 


ANAF preia creanţele deţinute de AVAS la CN a Huilei
vineri, 23 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) va prelua creanţele deţinute de Autoritatea pentru valorificarea Activelor Statului (AVAS) asupra Companiei Naţionale a Huilei SA, în vederea administrării, a stabilit, joi, Guvernul, printr-o ordonanţă de urgenţă.
Potrivit Executivului, creanţele care fac obiectul preluării sunt cele exigibile din evidenţa contabilă a AVAS, în lei, individualizate în titluri executorii care au stat la baza proceselor verbale de sechestru, neachitate la data încheierii protocolului de predare-primire între ANAF şi AVAS.
Creanţele preluate urmează să fie asimilate creanţelor fiscale, asupra lor urmând a se calcula dobânzi şi penalităţi de întârziere conform OG 92/2003. Sumele rezultate din valorificarea creanţelor preluate de ANAF se vor face venit la bugetul Fondului Naţional Unic de Asigurări de Sănătate.
Prin această decizie a Guvernului se vor stinge datoriile CN Huilei SA către bugetul consolidat al statului, prin preluarea de către ANAF a celor trei mine neviabile Petrila, Paroşeni, Uricani. Aceste trei mine neviabile vor fi administrate de o societate pe care o va constitui Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri şi vor funcţiona până în anul 2018 cu ajutor de stat, pe care urmează să-l aprobe Comisia Europeană.
Prin Ordonanţa de Urgenţă aprobată joi a fost mandatat Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri să demareze procedurile legale pentru înfiinţarea unei societăţi comerciale, iniţial cu acţionar unic statul român, aducând ca aport exploataţii miniere prevăzute în anexa nr. 1 la OUG 84/2011.
Pentru asigurarea sumelor necesare înfiinţării societăţii se alocă suma de 500.000 de lei, prin redistribuiri de credite bugetare. Prin actul normativ adoptat se prevede, totodată, trecerea exploataţiilor miniere prevăzute în anexa nr. 1 la OUG 84/2011, din domeniul public în domeniul privat al statului, astfel încât acestea să poată fi aduse ca aport la capitalul social al societăţii nou înfiinţate. AGERPRES/(AS - Claudiu Zamfir)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Guvern: Noul plafon de scutire de contribuţie la asigurări de sănătate este de 872 de lei Guvernul a stabilit, în şedinţa de joi, printr-o ordonanţă de urgenţă, că noul plafon de scutire de contribuţie la asigurări de sănătate este de 872 de lei, ca urmare a majorării punctului de pensie.
OUG privind reglementarea unor măsuri în sistemul de asigurări sociale de sănătate, modificată de Guvern Guvernul a adoptat miercuri o ordonanţă de urgenţă care oferă posibilitatea de repartizare a personalului pentru CNAS şi casele de asigurări de sănătate pentru a constitui structuri de monitorizare, control şi antifraudă în sistemul de asocieri sociale de sănătate.
Voiculescu: Plata suplimentară a gărzilor va fi reglementată, în perioada următoare, printr-o OUG Plata suplimentară a gărzilor va fi reglementată printr-o ordonanţă de urgenţă, în săptămânile următoare, dintr-un buget pus la dispoziţie de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, a declarat miercuri ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.
Dezbatere publică, luni, pe proiectul de OUG privind contractele cost-volum pentru achiziţionarea de medicamente Ministerul Sănătăţii (MS) va organiza luni, la sediul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, o dezbatere publică având ca temă proiectul de Ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea OUG nr. 77/2011 privind stabilirea unei contribuţii pentru finanţarea unor cheltuieli în domeniul sănătăţii...
Braşov: Facturi de milioane de lei neachitate de CJAS spitalelor Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Braşov are de achitat spitalelor de stat şi private din Braşov facturi ce însumau la sfârşitul lunii octombrie 9.449.000 lei, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, directorul de contractări al CJAS, dr. Luminiţa Niţu.
Timişoara: Primarul a cerut Casei judeţene de asigurări de sănătate să suplimenteze fondurile alocate Spitalului de Boli Infecţioase Primarul Nicolae Robu a solicitat Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş şi Ministerului Sănătăţii să suplimenteze în regim de urgenţă fondurile alocate Spitalului de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara, care a cerut sprijin financiar de la primărie, întrucât nu îi mai ajung banii...