Cele mai citite
 


Dâmboviţa: Focar de rabie în comuna Produleşti
vineri, 23 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Inspectorii sanitar veterinari au instituit carantină în comuna dâmboviţeană Produleşti, după ce s-a constatat existenţa rabiei la o vulpe care a intrat într-o gospodărie, iar mai multe persoane au intrat în contact cu animalul bolnav.
Astfel, 10 copii şi patru adulţi au ajuns, miercuri seara, la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă, după ce au intrat în contact cu vulpea infestată cu rabie.
''Secţia de Boli infecţioase ne-a comunicat că au peste 10 cazuri de persoane care au venit în contact cu două animale suspicionate de a intra în contact cu o vulpe. Focarul a fost delimitat cu cele 14 cazuri suspecte a fi contaminate cu virusul rabic. Colegii noştri de la Direcţia Sanitar veterinară au ridicat probele anatomo-patologice la craniile celor două animale'', a declarat directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Dâmboviţa, Găbiţa Neagu.
Conform şefului Direcţiei Sanitar Veterinare Dâmboviţa, Sandu Tolea, vulpea a reuşit să intre în gospodăria unui localnic din Produleşti, unde a omorât trei câini. Proprietarul a omorât vulpea şi a dus-o pe câmp, iar acolo a fost găsită de nişte copii care au pus mâna pe ea.
Medicii veterinari din localitate au prelevat probe şi în urma analizelor s-a stabilit ca vulpea era infestată cu rabie. Toţi cei care au atins vulpea au fost vaccinaţi.
Medicii veterinari vor monitoriza acum toate animalele din comună. AGERPRES/(A - Cornelia Dumitru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: Focar de rabie, instituit din cauza unei vulpi turbate Brăila, 30 nov /Agerpres/ - Peste 10 de localităţi din judeţul Brăila se află în carantină de gradul al III-lea, după ce a fost confirmat un focar de rabie la o vulpe din comuna Râmnicelu, se arată într-un comunicat de presă remis marţi de Prefectura Brăila.
Tulcea: Focar de rabie într-o localitate din Delta Dunării Medicii sanitar-veterinari au depistat un focar de rabie în satul Cardon din comuna CA Rosetti din Delta Dunării, până în momentul de faţă nicio persoane din zonă nefiind însă diagnosticată cu această boală.
Tulcea: Focar de rabie din cauza unei pisici Medicii veterinari tulceni au declarat miercuri focar de rabie în localitatea Beştepe, din cauza unei pisici cu un comportament agresiv.
Dâmboviţa: Autorităţile vor demara o campanie de vaccinare antirabică în zona Pietroşiţa-Buciumeni Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Dâmboviţa va demara o campanie de vaccinare antirabică în zona localităţilor Pietroşiţa şi Buciumeni, acolo unde un urs, care ulterior s-a stabilit că avea rabie, a atacat trei persoane.
Argeş: Focar de rabie în nordul judeţului, după depistarea virusului turbării la o vacă Autorităţile sanitar-veterinare au identificat un focar de rabie în comuna Nucşoara din nordul judeţului Argeş, după depistarea virusului turbării la o bovină care fusese muşcată de o vulpe, a anunţat luni prefectul Cristian Soare.
Gorj: Focar de rabie într-o comună gorjeană Un nou caz de rabie a fost diagnostic, vineri, în comuna Stăneşti, la o vulpe ucisă în gospodăria unui cetăţean din satul Alexeni, a informat şeful Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Gorj, Ion Iliuţă.