Cele mai citite
 


Dansuri şi colinde oferite bucureştenilor în numele umanităţii
vineri, 23 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cercul de balet arăbesc de la Palatul Copiilor şi grupul Meloritm au oferit miercuri seara într-un mall din Capitală un spectacol de colinde destinat tuturor bucureştenilor care au donat produse pentru Banca de Alimente, un proiect al Crucii Roşii Române iniţiat de cântăreaţa Margareta Pâslaru.
Ansamblul de la Palatul Copiilor au prezentat dansuri de pe toate meridianele lumii, dintre care nu au lipsit dansuri mexicane, japoneze, spaniole, aplaudate cu multă încântare de toţi cei care s-au oprit să le urmărească. Grupul Meloritm a încântat ascultătorii cu un program variat de colinde.
Invitat special al evenimentului a fost celebrul artist Nicolae Voiculeţ care, după ce i-a felicitat pe organizatori pentru iniţiativă şi i-a îndemnat pe cumpărători să nu uite că există şi oameni care de Crăciun nu au ce pune pe masă, a interpretat două melodii la nai.
Proiectul Banca de Alimente a fost iniţiat în 2009 de Margareta Pâslaru susţinută de voluntari ai Crucii Roşii. Prezentă la eveniment artista a spus că fiecare cumpărător ar putea, cu o sumă minimă, să aducă un strop de bucurie la masa de sărbători a unei familii.
"Ştim că este un moment mai tensionat din punct de vedere financiar pentru toată lumea, dar fiecare poate să ia un pateu care costă costă aproximativ 1,80 lei, sau o conservă de fasole de 2 lei, sau un kilogram de făină, sau un kilogram de mălai. Nu trebuie să le ia pe toate, asta este foarte important să înţeleagă fiecare, doar unul dintre produse trebuie cumpărat şi pus în acel coş pentru Banca de Alimente. Români au întotdeauna o inimă mare iar acum de sărbători noi nu trebuie decât să le amintim. Am văzut foarte multe persoane care fac cumpărături pentru o săptămână şi cred că acolo unde au cheltuit pentru întreaga familie încă un leu şi jumătate sau doi lei nu rup buzunarul nimănui", a declarat Margareta Pâslaru pentru AGERPRES.
Ea a spus că face parte dintr-un grup de voluntari care împart persoanelor nevoiaşe alimentele şi de fiecare dată bucuria celor care primesc o emoţionează.
Prezent la eveniment, actorul Adrian Păduraru a afirmat că în perioada sărbătorilor bucuria unui cadou este atât a celui care îl primeşte, cât şi a celui care îl oferă.
"Ştiţi că atunci când facem un dar ne bucurăm mai mult decât cel care-l primeşte. Posibilitatea de a face un dar este la rândul ei un cadou pe care îl primim şi atunci eu sunt cel care mulţumeşte pentru că am posibilitatea să încerc să dăruiesc ceva", a declarat Adrian Păduraru, spunând că la următoarea întâlnire ar dori să vadă bucuria cadourilor primite şi pe chipul celor care beneficiază de daruri.
Preşedinta Crucii Roşii Române, Mihaela Geoană, care a venit la eveniment însoţită de fiica sa Ana-Maria, a spus că în perioada de când a fost lansat proiectul Banca de Alimente au fost strânse peste 280 de tone de produse care au ajutat peste 41.000 de familii din România.
"Acest proiect al Crucii Roşii din România a avut cel mai mare succes. Faptul că noi nu am cerut donaţii în bani de la oameni, ci am cerut donaţii în natură, gestul de a cumpăra alimentul şi de a-l oferi este ca şi când ar face un gest creştinesc şi ştii că donezi un aliment care ajunge cu siguranţă pe masa cuiva. De aceea bănuiesc eu că a avut mai mare succes decât alte proiecte în care ceream donaţii financiare", a declarat Mihaela Geoană pentru AGERPRES.
Evenimentul a fost moderat de realizatoarea tv Iuliana Tudor, cea care a găzduit în emisiunea sa Gala Crucii Roşii în care fost lansat proiectul Banca de Alimente. La eveniment a fost prezentă şi moderatoarea tv Simona Bălănescu.
Proiectul umanitar Banca de Alimente a fost implementat în septembrie 2009 cu scopul de a sprijini cu alimente de bază familiile sau persoanele singure care nu-şi pot procura prin forţele proprii necesarul zilnic de hrană. Fiecare persoană sprijinită a primit un pachet cu alimente de bază în greutate de 12 kg conţinând produse alimentare greu perisabile - ulei, zahăr, făină, mălai, orez, paste făinoase, conserve de carne sau peşte, conserve de legume, biscuiţi. AGERPRES/(AS - Petronius Craiu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bancă de alimente pentru copii Societatea Naţională de Cruce Roşie din România organizează sâmbătă, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, ''Banca de alimente pentru copii'', se arată într-un comunicat de presă al societăţii.
Securitatea alimentară - cea mai importantă provocare umanitară globală Preşedintele Crucii Roşii Române, Mihaela Geoană, a declarat joi, în conferinţă de presă cu prilejul reuniunii celei de-a XVII-a Conferinţe Balcanice a Crucii Roşii Române şi Semilunii Roşii, că lansarea la Bucureşti a publicaţiei anuale a Federaţiei Internaţionale de Cruce Roşie şi Semilună Roşie -...
Proiectul 'Banca de alimente' al Crucii Roşii, implementat şi la Târgovişte şi Piatra Neamţ "Banca de alimente", un proiect al Crucii Roşii de ajutorare a persoanelor fără venituri sau cu venituri reduse, este prezentă, din aceste zile, şi la Târgovişte şi Piatra Neamţ.
Crucea Roşie Română ajută de srăbători persoanele aflate în dificultate Reprezentanţii Crucii Roşii Române s-au aflat vineri în vizită la familii defavorizate din sectorul 6 al Capitalei.
Bacău: Voluntari ai Crucii Roşii au "deschis" uşa unor persoane vârstnice singure Voluntarii filialei băcăuane a Crucii Roşii au distribuit, marţi, pachete cu alimente către 70 de persoane vârstnice din judeţul Bacău rămase fără niciun sprijin.
Crucea Roşie organizează mai multe evenimente pentru persoanele aflate în dificultate Societatea Naţională de Cruce Roşie din România organizează, în perioada 16-21 decembrie, mai multe evenimente menite să aducă bucurie persoanelor aflate în dificultate în preajma Sărbătorilor de iarnă, se arată într-un comunicat de presă al organizaţiei.