Cele mai citite
 


Eugen Nicolăescu: Proiectul noii legi a sănătăţii este cea mai grea lovitură care se dă cetăţeanului
vineri, 23 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deputatul liberal Eugen Nicolăescu a afirmat miercuri într-o conferinţă de presă că proiectul noii legi a sănătăţii este cea mai grea lovitură care se dă cetăţeanului obişnuit.
'Proiectul noii legi a sănătăţii, din punctul meu de vedere, este cea mai grea lovitură care se dă cetăţeanului care trăieşte numai din veniturile lui. Introducerea unui pachet de servicii mai mic decât este în prezent înseamnă acces mai mic la servicii medicale. Introducerea şi aplicarea tuturor tarifelor care se numesc coplată înseamnă tot blocarea accesului la servicii medicale pentru că oamenii nu au bani. Schimbarea listei de medicamente compensate, în sensul reducerii acesteia, înseamnă tot micşorarea accesului cetăţeanului la servicii de sănătate pentru că nemaiputând să aibă acces la medicamente nu poate să-şi rezolve problemele de sănătate', a spus Eugen Nicolăescu, în conferinţa de presă susţinută miercuri la sediul Organizaţiei judeţene Călăraşi a Partidului Naţional Liberal.
Totodată, acesta este de părere că prin acest proiect privatizarea unor spitale publice se va face în mod netransparent afirmând că ''democrat-liberalii vor să pună mâna pe tot patrimoniul sanitar''.
''Prin transformarea lor în fundaţii sau în societăţi comerciale sau în asociaţii ele se privatizează dar sub niciun fel de lege a transparenţei. PDL vrea să pună mâna pe tot patrimoniul sanitar pe care sigur, mai departe îl va utiliza dar de data aceasta în regim privat şi sigur că oamenii vor plăti pentru acele servicii şi ca atare din punctul meu de vedere este o gravă lovitură dată intereselor oamenilor', a mai spus Nicolăescu. AGERPRES /(A-Mirel Tudorache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
E. Nicolăescu: Noul proiect de lege a sănătăţii nu-şi propune decât înlocuirea actualului management cu politrucii portocalii Deputatul PNL Eugen Nicolăescu a criticat joi, într-o conferinţă de presă, intenţia Ministerului Sănătăţii de a modifica actuala Lege a sănătăţii, susţinând că prin noile reglementări nu se urmăreşte decât înlocuirea actualului management al instituţiilor sanitare cu "politruci portocalii".
Bănicioiu: Farmaciile vor fi verificate dacă respectă legislaţia privind eliberarea de medicamente compensate Ministerul Sănătăţii va demara din această săptămână un amplu control la farmacii pentru a verifica în ce măsură acestea respectă legislaţia şi protocoalele în vigoare privind eliberarea de medicamente compensate, a declarat ministrul de resort, Nicolae Bănicioiu, marţi, într-o conferinţă de presă la...
Camera Federativă a Medicilor respinge noul proiect de Lege a Sănătăţii, deoarece desfiinţează principiul solidarităţii Vicepreşedintele Camerei Federative a Sindicatelor Medicilor din România (CFSMR), dr. Dan Pereţianu, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că instituţia pe care o reprezintă respinge noul proiect de Lege a Sănătăţii, propus de dr. Cristian Vlădescu, deoarece actul normativ ar urma să desfiinţeze...
Eugen Nicolăescu: 167 dosare, înregistrate în iunie pentru noua listă de medicamente compensate Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat miercuri că în luna iunie au fost înregistrate 167 de dosare pentru noua lista a medicamentelor compensate, dintre care 141 pentru introducerea de medicamente noi iar 26 pentru indicaţii terapeutice noi.
Proiect: 150 de molecule noi şi molecule cu indicaţii noi, pe lista medicamentelor compensate şi gratuite Ministerul Sănătăţii a pus în dezbatere publică, până pe 27 martie, o listă cu medicamente compensate şi gratuite care conţine 150 de molecule noi sau cu indicaţii noi.
Călăraşi: 'Sănătate fără frontiere', proiect transfrontalier câştigat de CJAS Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Călăraşi a câştigat un proiectul transfrontalier intitulat 'Sănătate fără frontiere', a anunţat marţi într-o conferinţă de presă preşedintele CJAS Călăraşi, Marian Dinulescu.