Cele mai citite
 


Gorj: Peste 6.000 de pensionari s-au împrumutat în acest an la Casa de Ajutor Reciproc
vineri, 23 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste şase mii de pensionari din judeţ, membri ai Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Gorj, s-au împrumutat, pe parcursul anului, la instituţia respectivă pentru a-şi putea cumpăra medicamente, achita facturi sau efectua controale medicale.
Potrivit reprezentanţilor CARP Gorj, numărul pensionarilor care au apelat în acest an la serviciile instituţiei este mai mare decât cel din 2010, în 2011 crescând numărul la 6.115 cereri aprobate şi achitate de la 5.653, câte au fost anul trecut. De asemenea, suma totală achitată pensionarilor a crescut de la 9.680.000 lei în 2010 la 11.118.000 lei în acest an.
"Până la data de 21 decembrie avem aprobate şi achitate 6.115 cereri, corespunzătoare unei sume de 11.118.000 lei. Comparativ cu 2010, numărul cererilor e mai mare, atunci am achitat 5.653 de cereri cu 9.680.000 lei. Principalul motiv pentru care pensionarii se împrumută îl reprezintă veniturile mici pe care le au şi care nu le ajung de la o lună la alta. Cei mai mulţi împrumută bani pentru medicamente, controale medicale, facturi, rate şi acum, de sărbători, chiar pentru a avea ce pune pe masă", a precizat, joi, directorul economic al CARP Gorj, Iulia Cioplea.
La nivelul judeţului Gorj există circa 90.000 de pensionari, o parte dintre aceştia având venituri lunare care nu le permit să ducă un trai decent. AGERPRES/(AS-Irina Poenaru)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Două cabinete medicale pentru pensionari, închise din lipsa medicilor Două cabinete medicale, aparţinând Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Gorj nu pot deservi pensionarii bolnavi care nu îşi permit o consultaţie în spital sau în cabinetele particulare din cauza faptului că nu există medici care să lucreze în cadrul acestora, a declarat joi, pentru AGERPRES...
Gorj: Peste 8,5 milioane de lei, achitate de CJAS în luna aprilie pentru medicamente gratuite şi compensate Suma de aproximativ 8,5 milioane lei a fost achitată de Casa Judeţeană de asigurări de sănătate (CJAS) Gorj în cursul lunii aprilie către furnizorii de medicamente gratuite şi compensate, a declarat joi, pentru AGERPRES, directorul de Relaţii Contractuale din cadrul instituţiei, Daniel Şurlea.
Gorj: CARP a deschis un cabinet stomatologic pentru pensionari Cabinetul stomatologic aparţinând Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Gorj a fost deschis, luni, după aproape cinci luni în care a stat închis din cauza lipsei medicilor.
Gorj: Pensionarii din judeţ au depus peste 500 de cereri pentru biletele de tratament Târgu-Jiu, 22 feb /Agerpres/ - Peste 500 de pensionari din judeţ au depus, de la începutul anului şi până în prezent, cereri pentru a beneficia de bilete de tratament într-una dintre staţiunile balneo-climaterice din ţară.
Gorj: Aproape 30 de formulare europene, eliberate de CJAS Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a eliberat, în primele şapte luni ale anului, 28 de formulare europene, cele mai multe fiind cereri de atestat privind dreptul la prestaţiile în mijlocul naturii, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Danina Cărăgui...
Gorj: Venituri de peste 26.000 lei în primele şapte luni la SJU Târgu-Jiu din închirierea rezervelor Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Târgu-Jiu a încasat, în primele şapte luni ale anului, peste 26.000 de lei din plăţile efectuate pentru taxa pe rezervele unităţii medicale, a declarat, miercuri, directorul financiar-contabil al instituţiei, Gigel Capotă.