Cele mai citite
 


Guvernul alocă MAI 79 de milioane de lei pentru apă grea
vineri, 23 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Guvernul a decis, miercuri, să aloce 79 de milioane de lei pentru achiziţia de apă grea pentru rezervele de stat, precum şi 250.000 de lei pentru tratarea unor răniţi în conflictul din Libia în spitale româneşti.
Potrivit unei hotărâri de guvern, cu banii proveniţi din Fondul de rezervă la dispoziţia Guvernului va fi suplimentat bugetul Ministerului Administraţiei şi Internelor, pe anul 2011, cu suma de 79 de milioane de lei pentru achiziţionarea apei grele de către Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale.
De asemenea, printr-o altă HG, Guvernul a alocat 250.000 de lei pentru aducerea în România a maximum 100 de persoane rănite în conflictul din Libia, din acest an, pentru a li se acorda asistenţă medicală contra cost în spitale româneşti.
Din aceşti bani, proveniţi tot din Fondul de rezervă la dispoziţia Guvernului, 208.000 de lei merg la Ministerul Apărării Naţionale, iar 42.000 de lei la Ministerul Sănătăţii.
MApN se va ocupa astfel de transportul răniţilor din Libia în România, iar Ministerul Sănătăţii va asigura îngrijirile medicale la Spitalul Floreasca din Bucureşti.
Pentru a stabili obligaţiile părţilor română şi libiană în această împrejurare, Ministerul Sănătăţii din România şi Departamentul libian al răniţilor vor încheia un memorandum de înţelegere, se mai arată în hotărârea adoptată în şedinţa de Guvern de miercuri. AGERPRES/(AS - Claudiu Zamfir)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Raed Arafat: Asistenţa medicală de urgenţă este bine reglementată Bucureşti, 24 mai /Agerpres/ - Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat afirmă că, în prezent, legislaţia permite existenţa unui sistem privat în asistenţa medicală de urgenţă sub o formă bine reglementată.
Asistenţa medicală la FOTE 2013 Un număr de 11 ambulanţe din afara judeţului Braşov vor asigura asistenţa medicală pe parcursul desfăşurării Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE), care are loc în perioada 17-22 februarie.
Apă şi asistenţă medicală, asigurate pentru locuitorii sectorului 2 pe perioada caniculei Primăria Sectorului 2 a înfiinţat puncte în care se va distribui apă rece către cetăţeni, semnalate corespunzător şi dotate cu aparate de aer condiţionat, având în vedere temperaturile ridicate care se înregistrează în Capitală.
Programul de dotare cu elicoptere pentru asistenţa medicală de urgenţă continuă până în 2014 Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat a declarat vineri, la Târgu Mureş, că în cadrul asistenţei medicale de urgenţă, până în 2014, vor fi continuate investiţiile pentru dotarea cu elicoptere a celor opt puncte regionale.
Victor Ponta: Asistenţa medicală de urgenţă românească se ridică la standarde pe care multe ţări le-ar dori Asistenţa medicală de urgenţă în România, în acest moment, se ridică la standarde pe care, probabil, alte ţări europene şi-ar dori să le aibă, a declarat, marţi, primul-ministru Victor Ponta, care a participat la ceremonia de dotare a SMURD cu un nou elicopter.
Raed Arafat: 11 răniţi vor fi aduşi în ţară în această seară Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a declarat într-o conferinţă de presă susţinută la Budapesta că doar 11 dintre cei 18 răniţi în accidentul din Ungaria vor fi aduşi vineri seară în România cu avionul militar Spartan pus la dispoziţie de MApN.