Cele mai citite
 


Iaşi: Acţiuni caritabile ale elevilor pentru susţinerea copiilor bolnavi de cancer
vineri, 23 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Elevii Liceului teoretic "Vasile Alecsandri" din Iaşi îi vor vizita, înainte de Crăciun, pe copiii internaţi în Secţia de oncologie a Spitalului "Sf. Maria" din Iaşi.
Profesoara Nicoleta Negură, coordonatorul proiectului, a declarat, miercuri, că îşi propune implicarea elevilor voluntari în vederea participării lor ca agenţi sociali, formarea unei atitudini pozitive, nediscriminatorii, privind relaţiile interumane cu copiii dezavantajaţi, promovarea egalităţii şanselor şi a dreptului la educaţie de care trebuie să beneficieze toţi copiii.
De asemenea, susţine aceasta, prin această acţiune se doreşte formarea unor deprinderi de lucru în echipă şi cultivarea respectului pentru muncă şi răsplata acesteia, precum şi dezvoltarea spiritului civic al celor implicaţi.
Potrivit sursei citate, în cadrul activităţilor va fi susţinut un program de colinde, iar copiii internaţi vor primi cadouri din sponsorizări sau din colecta organizată la nivelul şcolii.
"E greu să fii singur în prag de sărbători şi, de multe ori, boala, indiferent de natura ei, poate crea marginalizarea resimţită dureros mai ales de un copil. Pe de altă parte, elevii noştri trebuie să înveţe să ofere nu doar cadouri, ci şi o fărâmă din căldura lor sufletească", a spus Nicoleta Negură. AGERPRES/(A - Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Bolnavii de cancer internaţi la spitalul Sf. Spiridon, mutaţi la Institutul Regional de Oncologie Aproximativ 100 de pacienţi ai Clinicii de Oncologie din cadrul Spitalului Sf. Spiridon din Iaşi vor fi mutaţi în imobilul în care funcţionează Institutul Regional de Oncologie (IRO), susţin reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică.
Primarul Gheorghe Nichita: Am ca principal obiectiv consacrarea Iaşiului drept capitală regională (interviu) Primarul Gheorghe Nichita, aflat la cel de-al treilea mandat de edil al Iaşiului, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că îşi doreşte ca după finalizarea lucrărilor finanţate din fonduri europene, municipiul reşedinţă de judeţ să fie un oraş cu străzi moderne, o capitală culturală la nivel...
Nouă secţie de oncopediatrie la Institutul "Prof. dr. Al. Trestioreanu" Institutul "Prof. dr. Al. Trestioreanu" a inaugurat sâmbătă o nouă secţie de oncologie pediatrică, dotată la standarde înalte de calitate în domeniul medical.
Iaşi: Medici români şi americani operează gratuit persoane cu diferite forme de cancer O echipă de medici americani şi ieşeni efectuează, până pe 12 februarie, intervenţii chirurgicale cranio-faciale, beneficiarii fiind 14 persoane cu diverse forme de cancer, formaţiuni tumorale sau malformaţii faciale.
Iaşi: Institutul Regional de Oncologie a operat, în premieră naţională, pacienţi cu metastaze pulmonare O echipă de specialişti de la Institutul Regional de Oncologie din Iaşi a operat, în premieră naţională, cinci pacienţi diagnosticaţi cu metastaze pulmonare, cu ajutorul unui laser adus din Germania.
Iaşi: Elevii, afectaţi de tulburările socio-culturale din jurul lor Specialiştii în psihiatrie şi psihologie consideră că, în prezent, rolul şcolii româneşti este mult diminuat, motiv pentru care trebuie reintrodus în viaţa şi educaţia copilului, mai ales a adolescenţilor.