Cele mai citite
 


Kelemen Hunor: UDMR nu a blocat reforma în sănătate
vineri, 23 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi că formaţiunea pe care o conduce nu a blocat reforma în sistemul medical şi chiar a demonstrat de câteva ori că este în stare să realizeze acest proces.
Liderul Uniunii consideră că preşedintele Traian Băsescu greşeşte atunci când susţine că sănătatea nu se poate reforma din cauza UDMR şi că această formaţiune ar bloca reforma.
"Noi am făcut mai multă reformă în sistemul de sănătate decât oricine altcineva. Fostul ministru Cseke Attila a făcut ceea ce nu făcea nimeni. Ministrul Hajdu Gabor a făcut o reformă serioasă", a spus liderul UDMR, la Palatul Parlamentului.
În opinia sa, proiectul realizat de Comisia prezidenţială de sănătate "are foarte multe probleme". "Există un proiect realizat de Administraţia Prezidenţială care are foarte multe probleme. Eu am subliniat doar trei şi până când nu vedem materialul de la FMI, Banca Mondială, de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi până nu putem asigura o majoritatea pentru un proiect, cu tot respectul, nu se poate merge mai departe. Eu cred că în câteva săptămâni acest proiect poate fi pus în dezbatere publică", a mai spus Kelemen Hunor.
Potrivit liderului UDMR, prin noua legislaţie în domeniul sănătăţii trebuie să se evite ca banii publici să devină sursă de profit pentru companiile private. "Ce mecanisme şi ce pârghii găseşte statul român dacă introducem competiţia privată şi în acest domeniu, ca această reformă să fie în beneficiul fiecărui cetăţean şi nu în beneficiul băieţilor deştepţi din sistemul asigurărilor de sănătate", a declarat Kelemen Hunor.
El a susţinut că în alte ţări managementul privat al spitalelor nu a funcţionat. "Trebuie văzut ce se va întâmpla când o firmă care conduce un spital va da faliment. Cine preia şi în ce condiţii acel spital şi datoriile care se acumulează. Este la fel de important ce se întâmplă şi în sistemul de urgenţă. Orice firmă privată va urmări profitul", a explicat preşedintele UDMR.
Acesta este de părere că toate abordările privind legislaţia medicală trebuie armonizate. AGERPRES/(A-Roberto Stan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
PM Boc: Viitorul ministru al Sănătăţii trebuie să continue reforma în sistemul de sănătate Bucureşti, 17 aug /Agerpres/ - Viitorul ministru al Sănătăţii va trebui să continue reforma în sănătate, aşa cum a fost convenită cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană, a declarat miercuri, premierul Emil Boc, care a transmis preşedintelui Traian Băsescu nominalizarea lui Ladislau Ritli...
Preşedintele Traian Băsescu, în Covasna (sinteză) Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la Covasna, că proiectul de modificare a Constituţiei a fost finalizat şi că va fi trimis Parlamentului spre dezbatere cel mai probabil după sărbătorile de Paşte.
Hunor Kelemen: Am primit observaţii la proiectul de lege a sănătăţii şi de la PDL, există şi acolo anumite reţineri Preşedintele UDMR, Hunor Kelemen, a precizat miercuri că ministrul sănătăţii, Ritli Ladislau, a primit de la Administraţia Prezidenţială, în urmă cu o lună, proiectul de lege pentru reforma în domeniul sănătăţii, punctând că Uniunea mai are nevoie de nişte lămuriri cu privire la nişte prevederi, printre...
E. Boc: Viitorul ministru al Sănătăţii să continue reforma; Ritli nu este responsabil pentru incidentul din 2002 Bucureşti, 17 aug /Agerpres/ - Viitorul ministru al Sănătăţii va trebui să continue reforma în sănătate, aşa cum a fost convenită cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană, a declarat miercuri, premierul Emil Boc, care a transmis preşedintelui Traian Băsescu nominalizarea lui Ladislau Ritli...
UPDATE Băsescu: Cer public primului-ministru retragerea proiectului care viza reforma în Sănătate Preşedintele Traian Băsescu a cerut, vineri seară, premierului Emil Boc retragerea proiectului noii legi a Sănătăţii.
Băsescu: Anul acesta, România nu are nevoie în mod cert de niciun euro de la FMI sau de la UE Preşedintele Traian Băsescu susţine că, în acest an, România nu are nevoie, "în mod cert", de niciun euro de la Fondul Monetar Internaţional sau de la Uniunea Europeană.