Cele mai citite
 


Prahova: Două spitale din judeţ vor folosi energia solară
luni, 14 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ploieşti, 14 sep /Agerpres/ - Două spitale din judeţ vor folosi, de anul viitor, energia solară pentru încălzirea apei calde, potrivit unei hotărâri votate, luni, de consilierii judeţeni.
Aceştia au aprobat un proiect care prevede participarea judeţului Prahova la implementarea proiectului 'Utilizarea energiei solare în vederea producerii apei calde la unităţile sanitare de interes judeţean, aflate în domeniul public al judeţului Prahova', finanţat de Administraţia Fondului pentru Mediu.
Consiliul Judeţean Prahova va aloca astfel, în perioada 2009-2010, suma de 252.679 lei, reprezentând 51% din cheltuielile eligibile ale proiectului, restul de 49% reprezentând finanţare nerambursabilă din Fondul pentru Mediu.
Cele două locaţii care vor beneficia de finanţare în cadrul acestui proiect sunt: Spitalul Judeţean Boldescu şi Spitalul de Pediatrie Ploieşti.
Costul total al investiţiei pentru cele două locaţii este de 559.791 lei, din care cheltuielile eligibile reprezintă 495.449 lei, acestea urmând să fie finanţate în proporţie de 51% de Consiliul Judeţean Prahova şi 49% de Fondul pentru Mediu.
Sesiune de depunere a proiectelor în cadrul acestui program este 1 - 15 septembrie, urmând ca lucrările de înlocuire şi completare a sistemelor clasice de încălzire cu sisteme care utilizează energia solară să fie finalizate până la sfârşitul anului viitor.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Prahova: Mucegai şi condens la Spitalul de Pediatrie Ploieşti, conducerea unităţii fiind sancţionată de către DSP Ploieşti, 28 feb /Agerpres/- O comisie formată din reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Prahova şi ai Consiliului Judeţean Prahova a depistat o serie de nereguli în timpul unui control efectuat la Spitalul de Pediatrie din Ploieşti, conducerea unităţii sanitare fiind sancţionată cu avertisment...
Prahova: Toţi cei 13 copii care au fost transportaţi la Spitalul de Pediatrie Ploieşti au fost trimişi acasă Toţi cei 13 copii care au fost transportaţi vineri cu ambulanţele de la Şcoala din Târgşoru Vechi la Spitalul de Pediatrie Ploieşti cu suspiciunea de intoxicaţie cu o substanţă necunoscută au fost trimişi acasă, după ce medicii au constat că analizele lor erau normale.
Prahova: Verificări ale DSP la Spitalul de Pediatrie Ploieşti O comisie formată din reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică Prahova şi al Consiliului Judeţean Prahova face verificări la Spitalul de Pediatrie Ploieşti după ce un părinte a filmat gândaci într-una dintre băile unităţii sanitare şi a dat filmarea presei.
Prahova: Trei spitale din judeţ, informatizate cu fonduri europene Ploieşti, 11 nov/ Agerpres/- Trei unităţi sanitare din judeţul Prahova, respectiv Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, Spitalul de Pediatrie Ploieşti şi Spitalul Orăşenesc Băicoi, au fost informatizate în cadrul unui proiect finanţat din fonduri europene, a cărui valoare a fost de 7.564.000 lei.
Preşedintele CJ Prahova: Suntem dispuşi să dăm spitalele înapoi la MS dacă nu se descentralizează bugetul Ploieşti, 17 ian/ Agerpres/- Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Mircea Cosma, a declarat, joi, că, este dispus să dea înapoi Ministerului Sănătăţii cele trei mari spitale pe care le are în subordine, dacă nu se descentralizează activitatea şi în sens bugetar.
Prahova: Anchetă a Colegiului Medicilor în cazul unui medic de la Spitalul de Pediatrie acuzat că a ameninţat un copil Colegiul Medicilor Prahova a demarat o anchetă în cazul unui medic de la Spitalul de Pediatrie Ploieşti acuzat că ar fi ameninţat un copil care fusese victimă a unui accident rutier.