Cele mai citite
 


Mamele care lucrează cu jumătate de normă sunt mai fericite decât celelalte
vineri, 23 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Mamele care lucrează cu jumătate de normă sunt mai fericite decât cele care au normă întreagă sau sunt casnice, potrivit unui studiu publicat în ediţia din decembrie a revistei Journal of Family Psychology, informează ziarul La Parisienne.
Mamele care lucrează o fracţiune de normă, mai ales atunci când copiii sunt foarte mici, au mai puţine simptome de depresie şi sunt mai sănătoase decât casnicele, afirmă cercetătoarea Cheryl Buehler, de la Universitatea Carolina de Nord pe site-ul WebMD.

Studiile precedente au acordat mai multă atenţie bunăstării mamelor active, care lucrează cu normă întreagă, în comparaţie cu cele casnice, potrivit WebMD.

Cercetătorii au examinat date referitoare la peste 1.300 de mame americane pe o perioadă de zece ani. Potrivit studiului, munca cu fracţiune de normă se referă la un număr de ore de muncă - până la 32 de ore pe săptămână.

Rezultatele au arătat că mamele care lucrau în regim parţial erau 'la fel de prezente la activităţile şcolare ale copiilor lor ca cele casnice' şi mai prezente decât cele cu normă întreagă. 'În plus, mamele care lucrau cu fracţiune de normă erau mai receptive la nevoile copiilor lor şi îi învăţau mult mai multe lucruri decât casnicele sau cele care lucrau cu normă întreagă', potrivit cercetătorilor.AGERPRES/(Elena Dumbravă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sarcina, real risc de depresie pentru...taţi (studiu) Este binecunoscută depresia postnatală la mame, dar există şi una care îi afectează pe taţi. Aceasta din urmă începe să fie tot mai mult luată în considerare de cercetători, care subliniază că şi taţii au nevoie de sprijin, relatează passionsante.be.
Copiii care s-au născut din mame nevăzătoare excelează în testele vizuale Copiii care s-au născut din mame nevăzătoare dispun de o atenţie vizuală şi de o memorie vizuală mai bune decât copiii cu părinţi fără probleme de vedere, conform unui nou studiu publicat în ultimul număr al revistei Proceedings of the Royal Society B, informează LiveScience.com.
Egalitatea între sexe provoacă depresii în rândul bărbaţilor (sondaj) Bruxelles, 10 ian /Agerpres/- Bărbaţii prezintă mai multe simptome de depresie atunci când partenerele lor se dedică locului de muncă şi încasează un salariu mai mare decât ei, relevă un sondaj realizat în Belgia şi comentat într-un articol publicat joi de ediţia online a publicaţiei Le Soir.
Alimentele prea grase pot provoca depresie (studiu) Un nou studiu american identifică pentru prima dată o legătură biologică între depresie şi alimentele prea grase şi oferă, totodată, o soluţie promiţătoare pentru noi tratamente, informează Le Parisien în ediţia online.
O depresie cronică poate reprezenta un semn ce anunţă demenţa (studiu) Persoanele în vârstă de peste 54 de ani care suferă de forme cronice de depresie, care se agravează progresiv, se confruntă cu un risc crescut de îmbolnăvire de demenţă, conform unui studiu publicat sâmbătă în revista de specialitate The Lancet Psychiatry, care sugerează că această evoluţie a depresiei...
Depresia postnatală, corelată cu abuzul din partea partenerilor (studiu) Un procent de 40% din femeile care suferă de depresie postnatală sunt abuzate fizic sau emoţional de partenerii lor, potrivit unor cercetători din Australia, care recomandă furnizorilor de servicii medicale să fie mai atenţi la aceste cazuri, relatează Reuters.