Cele mai citite
 


Marea Britanie: Plângeri în justiţie împotriva unor proteze mamare franceze
vineri, 23 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 250 de femei din Marea Britanie purtătoare de proteze mamare de producţie franceză PIP / Poly Implant Prothese/ au depus plângeri împotriva mai multor clinici unde le-au fost făcute aceste implanturi, informează AFP şi Reuters.
Peste jumătate dintre femeile care au depus plângere au suferit ruperi ale acestor proteze, a declarat pentru France Presse avocata reclamantelor, Esyllt Hughes. Ea a precizat că reprezintă de asemenea interesele altor femei care sunt îngrijorate de informaţiile care circulă pe internet privind apariţia unui număr de cazuri de cancer din cauza acestor implanturi.

Avocata britanică a mai adăugat că ar fi fost de preferat ca plângerile să vizeze direct PIP, dar compania este în lichidare judiciară.

Un număr de 20 de clinici ar urma să facă obiectul acestor plângeri, iar procedura judiciară este prevăzută să fie lansată la începutul anului viitor la Cardiff, capitala Ţării Galilor.

Din cele 80.000-100.000 de femei din Marea Britanie care poartă proteze mamare, între 40.000 şi 50.000 au implanturi PIP, potrivit datelor puse la dispoziţie de agenţia britanică pentru controlul produselor medicale şi medicamentelor /MHRA/.

Miercuri, o purtătoare de cuvânt a MHRA a afirmat că, potrivit informaţiilor agenţiei, nu există dovezi privind o legătură între protezele PIP şi apariţia cancerului.

Aceste proteze se află în Franţa în centrul unui vast scandal, iar autorităţile sanitare franceze ar putea cere, până la sfârşitul acestei săptămâni, unui număr de 30.000 de femei să-şi extragă implanturile mamare PIP. Secretarul de stat francez pentru sănătate, Nora Berra, a menţionat că se va lua o decizie până vineri, iar în cazul în care se demonstrează că aceste implanturi au provocat probleme de sănătate, asigurările sociale vor acoperi costurile presupuse de extragerea lor, pentru toate femeile care le poartă.

În întreaga lume au fost vândute până la 300.000 de astfel de proteze, fie pentru intervenţii de mărire a sânilor, fie pentru reconstrucţie după operaţii de extirpare de ţesut mamar.

Vânzările au fost suspendate de autorităţi în 2010, după ce în urma unei inspecţii la unitatea de producţie a companiei s-a constatat la majoritatea implanturilor făcute după 2001 se folosea un gel de silicon neautorizat, şi nu materialul aprobat iniţial.AGERPRES/(Mihaela Toth)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Franţa/proteze PIP : Fondatorul companiei a fost arestat Jean-Claude Mas, fondatorul companiei producătoare de proteze mamare PIP, aflată la originea unui scandal internaţional, a fost arestat joi dimineaţa, la domiciliul său din sudul Franţei, transmit AFP şi Reuters, citând surse apropiate anchetei.
Franţa: Circa 8.000 de femei au fost supuse unor intervenţii pentru îndepărtarea protezelor mamare PIP Circa 8.000 de femei au beneficiat în Franţa de îndepărtarea protezelor mamare produse de societatea franceză Poly Implant Prothese (PIP), umplute cu un gel pe bază de silicon impropriu utilizării medicale şi aflate în centrul unui scandal sanitar la nivel mondial, potrivit unui bilanţ realizat la sfârşitul...
Proteze mamare PIP: Guvernul francez recomandă 'cu titlul preventiv' îndepărtarea acestor implanturi Ministrul francez al sănătăţii, Xavier Bertrand, a recomandat vineri 'cu titlu preventiv şi fără caracter de urgenţă' scoaterea protezelor mamare de tip PIP , chiar şi în absenţa semnelor de deteriorare a acestora, informează AFP.
Austria: Aproximativ 100 de femei au implanturi PIP Aproximativ o sută de femei care deţin proteze mamare cu probleme produse de societatea franceză Poly Implant Prothese (PIP) au sesizat societatea austriacă pentru protecţia consumatorului (VKI), a declarat joi o juristă a VIK, potrivit APA.
Proteze mamare: Un aditiv pentru carburanţi în implanturile marca PIP Dezvăluiri potrivit cărora gelul protezelor mamare marca PIP ar fi conţinut un aditiv pentru carburanţi alimentau luni psihoza cu privire la aceste implanturi defectuoase, semnalează marţi La Depeche, care adaugă că, în faţa acestui nou element, avocaţi ai victimelor au cerut noi analize din partea Agenţiei...
Franţa/proteze PIP : Fondatorul companiei a fost inculpat pentru "vătămare din culpă" Jean-Claude Mas, fondatorul companiei producătoare de proteze mamare PIP, aflată la originea unui scandal internaţional, a fost inculpat, vineri, la Marsilia pentru "vătămare din culpă", a declarat avocatul acestuia, citat de AFP.