Cele mai citite
 


Peste 20.000 de lei stânşi la balul caritabil 'Ajută-i să respire' vor fi donaţi Institutului 'Marius Nasta'
vineri, 23 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 20.000 de lei au fost strânşi la sfârşitul săptămânii trecute, la balul caritabil desfăşurat la Palatul Cercului Militar Naţional ''Ajută-i să respire!", bal organizat pentru strângerea de fonduri pentru copiii diagnosticaţi cu TBC.
Evenimentul, organizat preşedintele onorific al Asociaţiei pentru Promovare şi Dezvoltare Comunitară, Cristina Chiriac, şi Fundaţia Internaţională ''Omenia", cu sprijinul "360 Revolution", a reprezentat primul pas al proiectului ''Ajută-i să respire", proiect destinat strângerii de fonduri pentru copiii diagnosticaţi cu TBC şi internaţi în Clinica de Pneumoftiziologie, parte a Institutului Naţional de Pneumologie ''Prof. dr. Marius Nasta".
Printre cei prezenţi la eveniment s-au numărat prinţul Paul şi prinţesa Lia, actorul Pavel Bartoş, solistul trupei Bere Gratis Mihai Georgescu, deputatul Ştefan Pirpiliu, Irinel Cristu şi cadrele medicale de la Secţia de pneumoftiziologie copii ''Lacul Bucura''.
Banii strânşi în urma donaţiilor vor fi folosiţi pentru igienizare, pentru asigurarea unor obiecte şi medicamente absolut necesare, dar şi pentru crearea unui climat călduros în care copiii bolnavi de TBC internaţi la Secţia de pneumoftiziologie copii ''Lacul Bucura'' să poată trăi până la momentul mult aşteptat al vindecării.
Primele demersuri au fost deja făcute în acest sens, cea mai stringentă problemă fiind înlocuirea uşilor şi a geamurilor aflate într-o vizibilă stare de degradare.
Şi pentru că mai sunt doar câteva zile până când va veni Moş Crăciun, joi, 22 decembrie, organizatorii proiectului ''Ajută-i să respire!'' le vor face o vizită copiilor bolnavi de TBC internaţi la Secţia de pneumoftiziologie copii ''Lacul Bucura'' şi le vor oferi cadouri.
Preşedintele onorific al Asociaţiei pentru Promovare şi Dezvoltare Comunitară a declarat că peste un milion de români au venit în contact cu bacilul care provoacă tuberculoza şi ''ceea ce este cel mai îngrijorător este faptul că în urma tuberculozei mor mai mulţi copii şi adulţi decât în urma oricărei alte boli infecţioase''.
''Sărbătoarea Naşterii Domnului ar trebui să ofere cât mai multă lumină celor care au nevoie de grija noastră. De aceea, am înţeles că investiţia personală dedicată unui astfel de eveniment va prilejui strângerea fondurilor necesare pentru a le oferi copiilor bolnavi de TBC condiţii de viaţă mai bune", a declarat Cristina Chiriac, la balul caritabil ''Ajută-i să respire''.AGERPRES/(AS - Cristina Tatu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bombă cu ceas: Imigranţii români ar putea aduce tuberculoza rezistentă la medicamente în Marea Britanie (The Sun) O bacterie TBC rezistentă la medicamente ar putea ajunge în Marea Britanie atunci când Regatul Unit îşi va deschide porţile pentru români, au avertizat marţi experţi britanici în TBC. Sărăcia şi asistenţa medicală precară au făcut din România capitala turberculozei din Europa, unde maladia pulmonară...
Comunicat de presă - Asociaţia Română a Bolnavilor de Tuberculoză 'Condiţia pacientului cu tuberculoză în România şi în spaţiul european'
Caraş-Severin: Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa a primit 14 lămpi cu ultraviolete, de ultimă generaţie Secţia de Pneumologie şi Dispensarul TBC din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa au devenit mai sigure pentru pacienţi, dar şi pentru personalul medical, odată cu instalarea a 14 lămpi cu ultraviolete de ultimă generaţie, care au rolul de a distruge bacteriile dăunătoare, scăzând astfel riscul...
Bolnavii de tuberculoză au la dispoziţie o broşură cu informaţii despre această boală, cauze, tratament Bolnavii de tuberculoză vor înţelege mai bine în ce constă boala de care suferă, cauzele acesteia şi tratamentul de care au nevoie cu ajutorul broşurii "Tuberculoza se vindecă", prezentată miercuri în cadrul proiectului "Îmbunătăţirea stării de sănătate a populaţiei din România prin creşterea capacităţii...
Asistenţă psihologică şi socială pentru pacienţii cu tuberculoză, în 4 spitale din ţară Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta din Bucureşti, Spitalul de Pneumoftiziologie Leordeni din judeţul Argeş, Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani din judeţul Neamţ şi Spitalul de Pneumoftiziologie Nicolae Rusdea din Baia Mare, judeţul Maramureş, oferă, din luna iulie, servicii gratuite de...
Ziua Internaţională a Somnului, marcată la Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" Insomnia este asociată cu creşterea de zece ori a riscului de dezvoltare a bolilor depresive şi este semnalată la 75% dintre persoanele cu boli depresive, a afirmat vineri prof. dr. Florin Mihălţan, preşedinte Societăţii Române de Pneumologie, cu prilejul Zilei Internaţionale a Somnului.