Cele mai citite
 


Ritli Ladislau: Legislaţia privind asistenţa de urgenţă rămâne în responsabilitatea statului
vineri, 23 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, a declarat joi că proiectul de lege privind sănătatea prevede referitor la asistenţa de urgenţă că SMURD, ambulanţa rămân în responsabilitatea statului, însă a adăugat că dacă cineva din privat ar dori să intre în acest sistem ar trebui să îndeplinească standardele stabilite în minister.
În legătură cu o eventuală opoziţie a subsecretarului de stat Raed Arafat privitor la acest proiect de lege, ministrul a spus, într-o conferinţă de presă, că acesta nu a avut o opoziţie ci doar observaţii privind asistenţa de urgenţă şi introducerea privatului în acest capitol.
Ritli a accentuat că actualul sistem de urgenţă este foarte bine pus la punct, dar trebuie dezvoltat şi completat.
Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri seară, la TVR, că Raed Arafat este un duşman al apariţiei încă unui sistem privat de sănătate, uitând că şi sistemul SMURD creat de el a fost mai întâi o fundaţie.
"Am avut o discuţie cu Raed Arafat, cel care a creat, până la urmă, sistemul SMURD. Dacă este vreun duşman mai mare al apariţiei încă unui sistem privat de sănătate, el se numeşte Raed Arafat, uitând că el a fost fundaţie la Târgu Mureş, la care şi eu am contribuit cu 2% din salariu pentru că făcea un lucru bun, intervenţia de urgenţă", a spus Băsescu.
El a precizat că statul ar trebui să aibă concurenţă şi că este nevoie de crearea de locuri de muncă în sistem, având în vedere numărul de rezidenţi care există, explicând că tocmai asta îşi propune să schimbe noua lege a sănătăţii.
Şeful statului a menţionat, totodată, că Raed Arafat este un "om respectat şi un bun profesionist". AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
UPDATE Băsescu: În legea sănătăţii nu veţi găsi nicio referire la privatizarea ambulanţei de stat sau a SMURD-ului Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri că în capitolul referitor la serviciul de urgenţă din proiectul noii legi a sănătăţii nu se găseşte nicio referire la privatizarea ambulanţei de stat sau a SMURD-ului.
Ioana Muntean: MS va prezenta miercuri pe site proiectul noii legi a sănătăţii Proiectul noii legi a sănătăţii va fi publicat miercuri pe site-ul Ministerului Sănătăţii, a anunţat, marţi seară, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean.
UPDATE/Dr. Arafat: Am revenit în Ministerul Sănătăţii pentru că motivul pentru care am plecat nu mai există Dr. Raed Arafat a declarat, marţi, că a acceptat să revină în poziţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, deoarece motivul care l-a determinat să îşi dea demisia nu mai există şi este normal să îşi continue activitatea.
Raed Arafat: SMURD a început la Târgu Mureş cu o maşină, cu nişte nebuni şi am ajuns la un sistem pe o ţară întreagă Întemeietorul Serviciului Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) din România, dr. Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că, în urmă cu 25 de ani, SMURD a început la Târgu Mureş cu o maşină...
Şeful statului către R. Arafat: Să se prezinte la ministrul Sănătăţii cu observaţii la legea sănătăţii, nu să creeze o psihoză publică Preşedintele Traian Băsescu i-a recomandat luni seară subsecretarului de stat în MS, dr. Raed Arafat, să prezinte ministrului Sănătăţii observaţiile sale cu privire la noua lege din domeniu în loc să creeze "o psihoză publică".
Dr. Arafat: Elicopterul din dotarea SMURD e al doilea din cele şase pentru asistenţa de urgenţă Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, a declarat, marţi, că noul elicopter din dotarea SMURD este al doilea din cele şase achiziţionat prin acordul-cadru semnat de Ministerul Sănătăţii pe patru ani pentru asistenţa de urgenţă.