Cele mai citite
 


Sibiu: Carantină de gradul III din cauza unei vaci turbate
luni, 14 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Sibiu, 14 sep /Agerpres/ - În comuna Micăsasa s-a instituit luni, carantina de gradul III, patru sibieni din comună fiind trataţi antirabic, printre care şi veterinarul din zonă, după ce o vacă a murit din cauza rabiei, fiind muşcată de un animal sălbatic, a anunţat, luni, dr. Ioan Penţea, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA).
În gospodăria respectivă mai există trei vaci, doi viţei şi un câine, care nu prezintă simptome de îmbolnăvire la această dată şi nu au venit în contact cu alte animale domestice, acestea păşunând într-o parcelă izolată.
Ancheta epidemiologică a stabilit că pe raza comunei Micăsasa au mai existat în 2008 cinci cazuri de turbare la vulpe în Fondul de vânătoare nr. 28, zonă în care se află şi comuna respectivă.
De la începutul anului, în judeţul Sibiu, au fost diagnosticate 18 cazuri de turbare (bovina în cauză, o pisică şi 16 vulpi) faţă de 79 de cazuri diagnosticate în aceiaşi perioadă a anului 2008, incidenţa scăzând considerabil datorită măsurilor specifice aplicate de personalul sanitar veterinar.
Conducerea DSVSA Sibiu îi atenţionează, din nou, pe proprietarii de animale să anunţe la serviciile veterinare cazurile de animale moarte sau cu semne de boală şi să colaboreze cu medicii veterinari pentru a se putea interveni operativ în astfel de situaţii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
DSVSA Sibiu: Probleme cu igiena la automatele de lapte Direcţia Sanitar-Veterinară (DSVSA) Sibiu a dat în 2011 opt amenzi, în valoare de 4.800 de lei, pentru lipsa de igienă a automatelor de lapte.
Satu Mare: Măsuri speciale după deschiderea focarului de rabie Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Satu Mare împreună cu Primăria municipiului Satu Mare au luat unele măsuri pentru prevenirea răspândirii rabiei în oraş, după descoperirea unui focar.
Sandu Tolea (DSVSA Dâmboviţa): E posibil să mai fie şi alţi urşi cu rabie Directorul DSVSA Dâmboviţa, Sandu Tolea, a declarat duminică că este posibil să mai fie şi alţi urşi cu rabie în zona unde a fost prins şi împuşcat ursul care a atacat trei persoane.
Tulcea: Numărul focarelor de rabie, în creştere Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) din Tulcea a înregistrat de la începutul acestui an 11 cazuri de rabie, de cel puţin trei ori mai multe decât cel de anul trecut.
Tulcea: Primul caz de rabie din acest an Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Tulcea a înregistrat primul caz de rabie din acest an, în apropiere de localitatea Fântâna Mare.
Suceava: DSVSA a încheiat campania aeriană de vaccinare antirabică a vulpilor Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava a încheiat campania aeriană de vaccinare antirabică a vulpilor din fonduri de vânătoare din judeţ, iar distribuţia manuală a dozelor de imunizare în zonele împădurite limitrofe localităţilor va fi realizată de medicii veterinari...