Cele mai citite
 


Facilităţi financiare pentru stimularea investiţiilor în municipiul Baia Mare
vineri, 23 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Baia Mare, 23 dec /Agerpres/- Consiliul Local Baia Mare a avizat acordarea de facilităţi fiscale la plata impozitelor firmelor româneşti şi străine care deschid afaceri în municipiul Baia Mare.
Agenţii economici pot beneficia de facilităţi fiscale care pot ajunge la suma de 200.000 de euro, pe o durată de trei ani, din momentul startului afacerii.
Directorul Direcţiei Venituri din cadrul Primăriei Baia Mare, Melania Mureşean, a declarat vineri pentru AGERPRES că măsura se va aplica începând cu luna ianuarie 2012, fiind adresată doar acelor agenţi economici care lansează investiţii care creează de noi locuri de muncă atât în municipiul Baia Mare cât şi în localităţile învecinate oraşului.
"Acest gen de facilitate fiscală a mai fost aplicată în anii 90 pentru a încuraja investiţiile în aşa-numitele zone defavorizate, însă plafonul era destul de mare, aproape imposibil de atins de firmele cu capital mediu şi mijlociu. Firmele care vor realiza investiţii între 150.000 şi 300.000 de euro şi care creează cinci locuri de muncă vor avea o reducere de 25% la impozitul pe clădiri şi terenuri. Pentru investiţiile cuprinse între 300.000 şi 500.000 de euro, respectiv pentru crearea a 10 locuri de muncă se aplică o reducere de 50% la impozitul de clădiri şi teren. Cred că facilităţile fiscale sunt deosebit de atractive', a spus Melania Mureşan.
De asemenea, pot intra în aceeaşi categorie agenţii economici care investesc între 500.000 şi un milion de euro, angajând 20 de persoane. În acest caz reducerea este de 100% pe o perioadă de cel puţin trei ani. De bonificaţii vor beneficia şi investitorii de calibru mare, care înfiinţează mai puţine locuri de muncă.
Viceprimarul municipiului Baia Mare, Dumitru Matei, a declarat că reducerile fiscale ce intră în vigoare în luna ianuarie 2012 sunt un adevărat " balon cu oxigen" pentru investitorii care gândesc afacerile în perspectivă îndepărtată.
"Intenţia noastră e să impulsionăm investiţiile private şi să arătăm că oraşul e dispus să atragă agenţi economici sănătos implicaţi în business, oameni de afaceri care văd lucrurile în viitor, cât şi aceia care doresc să-şi consolideze afacerile. Atât poate face municipalitatea acum, în termeni legali. Cei inteligenţi sunt convins că vor profita de oportunitate" a spus Dumitru Matei.
După restrângerea activităţilor în urmă cu patru ani, în industria minieră şi metalurgie, în municipiul Baia Mare s-au dezvoltat afaceri de nişă, dar şi agenţi economici care activează în industria lemnului, farmaceutică, construcţii de maşini, mobilă, prelucrarea deşeurilor din minerit, panificaţie, turism rural şi urban, transporturi, manufactură, comerţ şi agricultură.AGERPRES/(A- Leontin Cupar)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Maramureş: După investiţii, SJU Baia Mare va putea prelua pe viitor pacienţi din judeţele limitrofe Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Baia Mare, Sorina Pintea, a declarat vineri că terminarea lucrărilor de modernizare, după aproape cinci ani, situează spitalul în categoria celor care poate prelua pacienţi din judeţele limitrofe.
Maramureş: PDL Baia Mare critică CJ pentru lipsa banilor de investiţii în infrastructură Liderul PDL Baia Mare i-a criticat, vineri, într-o conferinţă de presă, pe reprezentanţii Consiliului Judeţean Maramureş pentru faptul că n-au reuşit să obţină fondurile necesare cofinanţării unor lucrări de infrastructură pe acest an.
Dorin Cioabă, candidat ACDR la şefia CJ Sibiu: Sunt prea puţine investiţii şi locuri de muncă în judeţ(interviu) Prinţul romilor, preşedinte al Tribunalului acestora, Dorin Cioabă, candidat din partea Alianţei Civice Democrate a Romilor (ACDR) pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Sibiu, dar şi pentru posturile de consilier judeţean şi local, afirmă, într-un interviu acordat AGERPRES, că acesta este doar primul...
Ungureanu: Ministerul Sănătăţii încalcă dreptul la muncă prin inventarea unei agenţii de control pentru privaţi Preşedintele Forţa Civică, Mihai-Răzvan Ungureanu, susţine că Ministerul Sănătăţii încalcă dreptul la muncă prin pregătirea înfiinţării Agenţiei Naţionale de Achiziţii Dispozitive Medicale şi Investiţii în Sănătate, care va permite controlul periodic şi inopinat al unităţilor medicale private.
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 9 - 15 MAI Economia românească traversează o revenire ciclică sprijinită de cererea internă puternică astfel încât creşterea PIB ar urma să atingă 4,2% în 2016, principalele riscuri la adresa perspectivei fiind incertitudinile electorale şi cele externe, arată experţii FMI într-un raport elaborat în urma consultărilor...
Mircea Man, candidat PDL la şefia CJ Maramureş: Sănătatea, educaţia şi infrastructura, priorităţi şi într-un nou mandat(interviu) Actualul preşedinte al CJ Maramureş, Mircea Man, care deţine şi funcţia de preşedinte al filialei judeţene a PDL, spune, într-un interviu acordat AGERPRES, că finalizarea lucrărilor de infrastructură rutieră, precum şi modernizarea Aeroportului Internaţional Baia Mare şi finalizarea reabilitării şi ...