Cele mai citite
 


O studentă americană a rămas blocată cu maşina în zăpadă timp de nouă zile
sâmbătă, 24 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O studentă americană a rămas blocată cu maşina în zăpadă timp de nouă zile într-o zonă izolată din Arizona, iar În statul vecin New Mexico o familie a rămas blocată aproape două zile în maşina ei de teren, îngropată în zăpadă, pe o autostradă rurală, relatează joi AP.
Atât studenta, cât şi familia au fost salvate miercuri în cadrul unor operaţiuni separate, iar autorităţile americane au declarat că toate victimele au fost transportate la spital.

Pe 11 decembrie, maşina lui Lauren Weinberg, în vârstă de 23 de ani, a rămas blocată în zăpadă după ce aceasta a oprit pentru a încerca să deschidă o poartă de acces de pe un drum forestier. Studenta a declarat autorităţilor că nu a avut de mâncare decât două batoane de ciocolată, a topit zăpadă pentru apă şi nu a avut o haină groasă sau pături, iar telefonul i-a rămas fără baterie. Nouă zile mai târziu, doi angajaţi ai Serviciului Forestier american au gasit-o în timpul unei verificări a drumurilor forestiere.

Potrivit autorităţilor, Weinberg se afla într-o condiţie bună, era lucidă şi vorbea coerent, supravieţuirea acesteia fiind remarcabilă dat fiind faptul că temperaturile au scăzut sub 0°C în timpul celor nouă zile.

În statul vecin New Mexico, SUV-ul în care se afla familia Higgins a rămas blocat pe o autostradă luni, atunci când zona a fost afectată de un viscol puternic, potrivit poliţiei locale. Miercuri, David şi Yvonne Higgins şi fiica lor de 5 ani, Hannah, au fost salvaţi şi transportaţi la un spital local.

Familia, care plecase duminică într-o excursie, a fost nevoită să se oprească atunci când ninsoarea a redus vizibilitatea la zero. Două ore mai târziu, David Higgins a realizat că uşa maşinii era blocată de zăpadă, iar luni seara, aceasta se solidificase în jurul SUV-ului. Pe măsură ce timpul trecea şi maşina era îngropată de ninsoare, membrii familiei au simţit că respiră din ce în ce mai greu.

Higgins a reuşit să îl sune pe fratele său din Texas. Acesta a alertat autorităţile, care au pornit misiunea de căutare marţi seara, eliberând în cele din urmă familia miercuri după ce au săpat o gaură de peste un metru în mormanul de gheaţă şi zăpadă care le acoperea maşina.AGERPRES/(Letiţia Pană)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Pericole pentru organism in perioada de iarna cauzate de frig, gheata si zapada - Metode de recuperare eficiente dupa accidentari. Aparitia primilor fulgi de nea si a poleiului ne determina sa ne confruntam nu doar cu disconfortul temperaturilor scazute, ci si cu un risc crescut de accidentari. Astfel, mersul si plimbatul, activitati aparent simple in restul anului, devin acum o adevarata provocare.
Crucea Roşie Română a trimis în zonele afectate de ninsoare peste 12 tone alimente Crucea Roşie Română a trimis în zonele afectate de căderile masive de zăpadă peste 12 tone de alimente greu perisabile, apă şi pâine, se arată într-un comunicat de presă al organizaţiei.
Inghetata - Origine si Istorie Originile inghetatei sunt destul de neclare. Cert este ca multe civilizatii antice au fost cucerite de un predecesor al inghetatei actuale. Mesopotamia e recunoscuta ca detinand primele locuri special concepute pentru racirea alimentelor (datand de acum 4000 de ani), amplasate pe malul raului...
Iaşi: Victimele poleiului ajung în stare gravă la spital Peste 20 de persoane au ajuns, marţi, la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe "Sfântul Ioan" din Iaşi, după ce au suferit diverse traumatisme osteoarticulare.
Ajutoare pentru sinistraţi, strânse în centre de colectare; acţiuni de distribuire în judeţe (grupaj 3) Autorităţile din mai multe judeţe au organizat, luni, acţiuni de strângere, transportare şi distribuire de ajutoare pentru persoanele sinistrate din judeţele în care există localităţi izolate din cauza ninsorilor abundente din ultima perioadă.
Deserturi inghetate Deserturile inghetate sunt foarte populare, mai ales in sezonul cald, desi iarna a fost sezonul primelor deserturi reci ce aveau la baza zapada amestecata cu fructe si stropita cu melasa. In anul 62 i.e.n., imparatul Nero a trimis sclavii pe munte sa aduca zapada pe care au aromatizat-o cu nectar...