Cele mai citite
 


Prof. dr. Vasile Astărăstoae a fost ales preşedinte al Colegiului Medicilor din România
sâmbătă, 24 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Vasile Astărăstoae a fost ales joi în funcţia de preşedinte al Colegiul Medicilor din România, pentru mandatul 2012 - 2016, se arată într-un comunicat de presă al organizaţiei.
Colegiul Medicilor din România şi-a desemnat joi componenţa Biroului Executiv pentru următorii patru ani.
Preşedinte al Colegiului Medicilor din România a fost ales prof. dr. Vasile Astărăstoae (Iaşi), vicepreşedinte al Departamentului Economico-Social a fost ales dr. Constantin Cârstea (Braşov), vicepreşedintele al Departamentului Jurisdicţie Profesională dr. Gheorghe Borcean (Caraş Severin), vicepreşedinte Profesional-Ştiinţific şi Învăţământ a fost ales dr. Călin Bumbuluţ (Satu Mare), iar secretar general al CMR dr. Viorel Rădulescu (Olt).
'Sunt onorat de faptul că în pofida unei campanii murdare, corpul medical nu s-a lăsat manipulat şi mi-a acordat votul de a-i reprezenta în continuare. Pentru mine este o mare responsabilitate de a nu-i dezamăgi în luptele grele care vor urma şi pentru cei care au dorit ca vocea Colegiului să dispară, le transmit că s-au înşelat amarnic şi aşa cum în Cehia, Slovacia şi Israel, medicii şi-au impus punctul de vedere se va întâmpla şi în România', a declarat prof. dr. Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România.
Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a stabilit luni că Vasile Astărăstoae se află în stare de incompatibilitate deoarece exercită simultan mai multe funcţii: rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie "Gr. T. Popa" din Iaşi, preşedinte al Colegiului Medicilor din România, preşedinte al Colegiului Medicilor din Iaşi, director al Institutului de Medicină Legală Iaşi, preşedinte al Comisiei Centrale de Arbitraj din cadrul CNSAS şi membru în Comisia Superioară de Medicină.
Potrivit unui comunicat al ANI remis luni AGERPRES, Vasile Astărăstoae a încălcat dispoziţiile art. 215, alin. 3 din Legea nr. 1/2011 - Legea Educaţiei Naţionale - şi prevederile art. 441, alin. 1 din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii. AGERPRES(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
ANI îl declară în stare de incompatibilitate pe Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a stabilit că Vasile Astărăstoae se află în stare de incompatibilitate deoarece exercită simultan mai multe funcţii: rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie "Gr. T. Popa" din Iaşi, preşedinte al Colegiului Medicilor din România, preşedinte al Colegiului...
Vasile Astărăstoae a contestat decizia magistraţilor de la Judecătoria Iaşi Profesorul Vasile Astărăstoae, fostul preşedinte al Colegiului Medicilor din România, şi fost rector al Universităţii de Medicină 'Gr T Popa' din Iaşi, a înaintat, marţi, recurs faţă de decizia dată la sfârşitul săptămânii trecute de magistraţii Judecătoriei Iaşi , privind condamnarea sa la un an de...
Iaşi: Vasile Astărăstoae, confirmat în funcţia de rector al UMF 'Gr.T.Popa' Prof.univ.dr. Vasile Astărăstoae a fost confirmat în funcţia de rector al Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Gr.T.Popa' din Iaşi, de ministrul Educaţiei, Cătălin Ovidiu Baba.
ANI: Rectorul UMF Iaşi, Vasile Astărăstoae, şi-a acordat ilegal contracte de 200.000 lei Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul în vederea cercetării rectorului Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Gr. T. Popa' din Iaşi, Vasile Astărăstoae, pentru conflict de interese şi abuz în serviciu contra intereselor publice, după ce acesta şi-a atribuit lui şi fiicei sale contracte...
Vasile Astărăstoae: Mă bucur că ANI a reuşit să constate incompatibilitatea mea după opt ani Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Gr.T.Popa' din Iaşi, prof.univ.dr. Vasile Astărăstoae, susţine că în încercarea de a influenţa rezultatul alegerilor de la Colegiul Medicilor din România, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) se transformă în agent electoral, aşa cum a fost şi la UMF...
UPDATE Vasile Astărăstoae şi-a anunţat demisia de la şefia Colegiului Medicilor din România Profesorul doctor Vasile Astărăstoae a declarat vineri pentru AGERPRES că şi-a anunţat demisia din funcţia de preşedinte al Colegiului Medicilor din România.