Cele mai citite
 


Tribunalul Olt: Motivele avute în vedere la arestarea preventivă a lui Bercea Mondial nu mai subzistă
sâmbătă, 24 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Tribunalul Olt a motivat decizia de înlocuire a măsurii de arest preventiv în cazul lui Sandu Anghel (Bercea Mondial) cu măsura preventivă a interdicţiei de a părăsi localitatea de domiciliu prin faptul că "motivele avute în vedere la luarea măsurii privative de libertate nu mai subzistă", a anunţat vineri purtătorul de cuvânt al Tribunalului Olt, judecătorul Gheorghe Biolan.
Potrivit lui Biolan, magistraţii Tribunalului Olt au avut în vedere, când au decis săptămâna aceasta, pentru a patra oară în 2011, înlocuirea măsurii arestării lui Sandu Anghel cu obligarea acestuia de a nu părăsi localitatea de domiciliu, faptul că în dosarul în care Bercea e cercetat pentru omor calificat s-a finalizat deja urmărirea penală, probatoriul şi a fost realizată chiar cea mai mare parte a cercetării judecătoreşti, iar probele care au mai rămas de administrat nu sunt susceptibile de vreo posibilă influenţare de către Sandu Anghel.
În dosar mai trebuie făcută o nouă expertiză psihiatrică a lui Bercea, a doua în cursul anului 2011, şi o expertiză medicală a victimei, nepotul lui Bercea. Instanţa din Olt a mai apreciat şi că Bercea Mondial nu mai poate influenţa martorii în condiţiile în care aceştia au fost deja audiaţi şi oricum şi-au schimbat în totalitate declaraţiile faţă de cele iniţiale, date la începutul urmăririi penale.
"Nefiind credibilă împrejurarea exercitării unor influenţe pe lângă specialiştii din cadrul Institutului Medico-Legal "Mina Minovici", iar în condiţiile în care, la momentul de faţă, probatoriul este aproape finalizat şi probele care au mai rămas a fi administrate nu sunt susceptibile de vreo posibilă influenţare, măsura privării de libertate nu se mai justifică", se arată în încheierea făcută de magistraţii Tribunalului Olt.
În aceeaşi încheiere se mai arată că "autorităţile judiciare trebuie să furnizeze motive serioase pentru a justifica detenţia preventivă, în cazul de faţă şi după epuizarea probatoriului, în condiţiile în care nu au fost identificate justificări concrete pentru menţinerea inculpatului în stare de arest preventiv" şi că "nu se poate determina în concret motivaţia în temeiul căreia inculpatul Anghel Sandu este în momentul de faţă un pericol pentru ordinea publică".
Judecătorii au mai apreciat că mediatizarea cazului nu este un factor decisiv pentru a justifica plasarea lui Sandu Anghel în stare de arest preventiv.
Tribunalul Olt a decis marţi, 20 decembrie, pentru a patra oară, înlocuirea măsurii arestării preventive a lui Bercea Mondial cu aceea a obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu - municipiul Slatina. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au făcut recurs şi pe 28 decembrie Curtea de Apel Craiova va decide dacă Bercea rămâne sau nu în arest.
Sandu Anghel a fost arestat pe 20 februarie într-un dosar în care este cercetat pentru tentativă de omor, după ce şi-ar fi înjunghiat nepotul, Ionuţ Anghel, zis Mercedes.
Bercea Mondial a cerut, în repetate rânduri, să fie eliberat sub control judiciar, pe motive de boală, însă solicitarea i-a fost respinsă.
El mai este cercetat, în prezent, în alte şase dosare penale, iar membrii familiei sale au fost cercetaţi de poliţiştii din judeţul Olt, în ultimii cinci ani, în aproximativ 120 de dosare penale. AGERPRES/(AS - Cristina Matei)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Olt: Poliţista care l-a înjunghiat pe fostul şef, cercetată pentru tentativă de omor Parchetul de pe plângă Tribunalul Olt a deschis dosar penal pentru tentativă de omor, acuzată fiind de această faptă poliţista Melania Renghea care miercuri seara l-a lovit cu un cuţit pe comisarul-şef de poliţie Gheorghe Barbu, fostul ei şef de la Secţia de Poliţie rurală Balş.
Judecător: Nu există o expertiză medicală care să ateste că viaţa lui Oprescu este în pericol în arest Un judecător de la Tribunalul Bucureşti i-a respins lui Sorin Oprescu cererea de a fi pus în libertate, pe motiv că nu există o expertiză medicală care să ateste că viaţa acestuia este în pericol din cauza condiţiilor de detenţie sau că afecţiunile de care suferă nu pot fi tratate în sistemul penitenciar...
Olt: Apărătorul lui Bercea Mondial susţine că va solicita o nouă expertiză psihiatrică a clientului său Avocatul Mariana Ştefan, apărătorul lui Sandu Anghel, cunoscut drept Bercea Mondial, în dosarul care acesta este acuzat de tentativă de omor calificat, a declarat joi că va solicita o nouă expertiză psihiatrică pentru clientul său în condiţiile în care există două opinii medicale diferite privind di...
Galaţi: Încă o angajată a Serviciului de expertiză medicală din Brăila a fost plasată în arest preventiv Magistraţii Curţii de Apel Galaţi au decis, miercuri, să emită mandat de arestare preventivă pentru 22 de zile în cazul angajatei Serviciului de Expertiză Medicală din Brăila, Cristinel Andreicuţ, care iniţial, pe 17 iunie, a fost plasată de instanţa Tribunalului Galaţi în arest la domiciliu.
Galaţi: Şeful Serviciului de expertiză medicală din Brăila şi un alt doctor, arestaţi pentru 29 de zile Galaţi, 18 iun/ Agerpres/- Magistraţii Tribunalului Galaţi au hotărât miercuri seara ca şeful Serviciului de expertiză medicală din Brăila, Ana Boală, şi doctorul Rodica Ţone de la acelaşi serviciu să fie plasaţi în arest preventiv pentru 29 de zile, iar doctorul Cristinel Andreicuţ în arest la domiciliu...
Olt: Ginecologul acuzat de luare de mită va fi cercetat în stare de arest preventiv Magistraţii Tribunalului Olt au hotărât marţi că medicul ginecolog Petre Daviţoiu din Caracal, acuzat de luare de mită şi reţinut luni seara în urma unui flagrant, va fi cercetat în stare de arest preventiv.