Cele mai citite
 


Un număr de peste 20.000 de braziliene au proteze PIP, încă nicio recomandare de scoatere a acestora
vineri, 23 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Aproximativ 25.000 de braziliene au implanturi mamare PIP, dar autorităţile sanitare nu au hotărât încă dacă să recomande îndepărtarea acestora, ca în Franţa, a arătat vineri Agenţia naţională de control sanitar (Anvisa), relatează AFP.

'Anvisa nu a făcut încă nicio recomandare', a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al agenţiei.

Protezele mamare ale societăţii franceze Poly Implant Prothčse (PIP) au fost interzise în Brazilia din aprilie 2010, după ce au apărut primele probleme, dar înainte de această dată fuseseră deja implantate 25.000 de proteze, potrivit agenţiei sanitare.

'Societatea braziliană de chirurgie plastică recomandă pacientelor să meargă la un control pentru verificare acestor proteze', a spus pentru AFP preşedintele acestui organism, José Horacio Aboudib.

Acesta s-a declarat surprins de decizia francezilor de a recomanda înlăturarea protezelor, deoarece autorităţile franceze ajunseseră la concluzia că toate cazurile diagnosticate de cancer nu aveau nicio legătură cu implanturile.

'Mi se pare mai degrabă o decizie politică decât medicală', a adăugat acesta.

În Brazilia, circa o sută de mii de femei îşi pun în fiecare an implanturi mamare din silicon.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Fondatorul societăţii de implanturi mamare de tip PIP intenţiona să-şi reia activitatea în Costa Rica Fondatorul societăţii care producea implanturile mamare de tip PIP, Jean-Claude Mas, aflat în centrul unui scandal la nivel mondial după ce s-a descoperit că protezele erau umplute cu un silicon industrial impropriu utilizării medicale, a creat o companie în Costa Rica pentru a relua comercializarea...
Aproximativ 4.500 de proteze mamare PIP au fost implantate în Mexic, fără probleme majore Aproximativ 4.500 de proteze mamare produse de societatea franceză Poly Implant Prothese (PIP) au fost implantate în Mexic în 16 ani, fără a fi constatate consecinţe grave până în prezent, a asigurat miercuri Asociaţia mexicană de chirurgie plastică, relatează AFP.
Cinci femei au renunţat la implanturile mamare PIP în Belgia Cinci femei din Belgia care aveau implanturi mamare de la firma franceză Poly Implant Prothese (PIP) au renunţat la acestea de la începutul lunii decembrie, a declarat sâmbătă o purtătoare de cuvânt a Agenţiei federale belgiene de medicamente şi produse de sănătate (AFMPS), relatează AFP.
Franţa: Fondatorul PIP a creat cu copiii săi o nouă societate pentru fabricarea de implanturi Fondatorul protezelor mamare defectuoase marca PIP apare în organigrama unei noi societăţi de fabricare de implanturi, creată în iunie, în sudul Franţei, pe numele copiilor săi, informează vineri presa locală, potrivit AFP.
Tip de cancer provocat de implanturi mamare, depistat în Franţa (oficial) Autorităţile franceze din domeniul sanitar au lansat o avertizare în legătură cu protezele mamare în contextul în care a crescut numărul persoanelor diagnosticate cu un nou tip de cancer pe care specialiştii îl asociază cu implanturile, scriu marţi ziarele 'Le Parisien' şi 'Aujourd'hui en France'.
Franţa: Începe megaprocesul protezelor mamare PIP la Marsilia Procesul fabricanţilor francezi ai implanturilor mamare PIP (Poly Implant Prothese), un scandal sanitar de amploare mondială, izbucnit în 2010, care a rezultat în mii de plângeri, se deschide miercuri la Curtea Penală din Marsilia, în sudul Franţei, relatează AFP.