Cele mai citite
 


Iaşi: La spital din cauza excesului de alimente
marţi, 27 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un pacient ajunge la fiecare şase minute la UPU de la Centrul de Traumă şi Toxicologie ''Sfântul Ioan" din Iaşi cu afecţiuni digestive acutizate din cauza alimentaţiei de Crăciun stropită cu alcool, a declarat luni dr. Tudor Ciuhodaru.
Potrivit medicului, cele mai multe persoane care au venit la spital au prezentat colici biliare, gastrite, crize de ulcer, pancreatite şi hemoragii digestive, iar numărul pacienţilor în a doua zi de Crăciun a ajuns la peste 60 în doar câteva ore.
''Pacienţii au fost preluaţi imediat şi evaluaţi clinic, imagistic şi biologic şi au beneficiat de terapie în urgenţă. O parte dintre aceştia au necesitat rezolvare chirurgicală, iar cazurile grave au fost internate la terapie intensivă. Cei mai mulţi pacienţi au fost rezolvaţi doar de medicii de urgenţă şi după ameliorarea clinică au preferat să-şi continue sărbătorile acasă. Recomandăm celor ce au consumat în exces carne şi grăsimi să nu uite şi salatele din fructele şi legumele proaspete pentru a asigura un regim echilibrat, precum şi plimbările în aer liber pentru a compensa măcar puţin din excesul caloric pe care vor fi nevoiţi să-l contrabalanseze în zilele următoare'', a spus Ciuhodaru. AGERPRES/(A - Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Număr mare de internări la Centrul de Traumă şi Toxicologie 'Sfântul Ioan' Zeci de pacienţi au ajuns la UPU de la Centrul de Traumă şi Toxicologie 'Sfântul Ioan' din Copou în garda de Crăciun, declară medicul Tudor Ciuhodaru.
Moderaţia trebuie să fie cheia alimentaţiei din perioada sărbătorilor pascale, susţin medicii ieşeni Moderaţia trebuie să fie cheia alimentaţiei din perioada sărbătorilor pascale, în caz contrar existând riscul să fie nevoie de asistenţă medicală specializată, a declarat vineri pentru AGERPRES dr. Tudor Ciuhodaru, medic în cadrul Centrului de Traumă şi Toxicologie din Iaşi.
Iaşi: Număr mare de internări, de Florii Peste 110 persoane au ajuns, de Florii, la Spitalul Clinic de Urgenţe din Iaşi, în urma accidentelor casnice, a afecţiunilor digestive şi agresiunilor pe fondul abuzului de alcool.
Iaşi: Peste 100 de persoane au ajuns la spital din cauza exceselor de mâncare, băutură sau soare Peste o sută de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza exceselor alimentare şi de băuturi alcoolice, a înţepăturilor de insecte sau a arsurilor solare.
Iaşi: Bărbat internat în urma unei intoxicaţii cu etnobotanice şi canabis Un bărbat în vârstă de 26 de ani, din oraşul Podu Iloaie a fost adus la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) de la Centrul de Traumă şi Toxicologie 'Sfântul Ioan' din Iaşi după ce s-a intoxicat cu etnobotanice şi canabis.
Iaşi: Cardiacii, afectaţi de temperaturile scăzute Medicul Tudor Ciuhodaru a precizat, sâmbătă, că din cauza temperaturilor extrem de scăzute se constată o creştere a numărului pacienţilor cu afecţiuni cardiace prezentaţi la UPU de la primele ore ale dimineţii în urma expunerii la ger.