Cele mai citite
 


Iaşi: Miracolul Crăciunului şi la Spitalul de Obstetrică şi Ginecolgie Cuza Vodă
marţi, 27 decembrie 2011   ::   1 Comentarii :: :: Stiri
 
Medicii de la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie ''Cuza Vodă'' din Iaşi au petrecut mai multe ore în sălile de operaţie pentru a salva viaţa unor tinere şi a feţilor acestora, în ultima gardă la unitatea medicală fiind născuţi 10 copii, cel mai miv având o greutate de 700 de grame.
Prof. univ.dr Mircea Onofriescu, managerul spitalului, a declarat, pentru AGERPRES, că primul născut a fost în jurul orei 01,10 şi este un băiat de 3,25 kilograme.
Pentru a salva viaţa băiatului, susţine medicul ieşean, a trebuit să intervină o echipă de specialişti, întrucât mama sa, în vârstă de 18 ani, din comuna Popricani, avea hipertensiune arterială indusă de sarcină.
''Femeia este primipară (la prima naştere-n.r), provine dintr-un mediu social defavorizat. Deşi are 38 de săptămâni de sarcină, ea nu a fost niciodată la medic pentru control. Exista riscul ca ea să facă oricând accident cerebral şi odată cu ea să moară şi copilul. Astfel, medicii noştri au fost nevoiţi să intervină de urgenţă pentru a salva viaţa ei şi a copilului nenăscut încă. Acum pacienta se află la Terapie Intensivă, pentru a evita producerea unor puseuri de tensiune. Atât mama cât şi fiul său sunt stabili'', a explicat dr Onofriescu.
Cel de-al doilea caz dificil, susţine acesta, a fost cel al unei femei de 33 de ani, aflată în a 33-a săptămână de sarcină, care în cursul dimineţii a venit în stare gravă la spital din cauza unei sarcini pelvine (fătul era întors invers- n.r).
În astfel de situaţii, explică prof.univ.dr Mircea Onfriescu, exista riscul fracturării mânuţelor sau picioruşelor copilului, apariţiei unei hemoragii interne sau chiar ca acesta să se nască cu retard psihic.
Astfel de riscuri ar fi existat şi în cazul unei fetiţe de 700 de grame care a fost născută după doar 27 de săptămâni întrucât mama sa, o tânără de 18 ani, suferă de pielonefrită cronică (o afecţiune renală gravă-n.r). După naştere atât starea mamei cât şi a fiicei sale este bună. Fetiţa a fost dusă la clinica de Neonatologie unde va rămâne în următoarele luni.
Potrivit managerului Spitalului de obstetrică I Ginecologie Cuza Vodă din Iaşi, în unitatea medicală sunt 45 de nou născuţi, dintre care 10 (doi băieţi şi zece fete - n.r) în ultima gardă. Dintre cei 45 de copii, 21 sunt la Terapie Intensivă pentru că au greutate de la 700 grame până la 2.000 de grame. AGERPRES(AS, Daniela Malache)
Notare
Comentarii
de Oana
2 băieţi + 10 fete = 10 copii, nota redactorului :-)

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Nou născut adus în stare gravă după ce a fost infectat cu Klebsiella Un nou născut a fost adus de la Piatra Neamţ la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie Cuza Vodă din Iaşi după ce a fost infectat cu Klebsiella, un germene multirezistent care provoacă epidemii infecţioase.
Naştere miraculoasă la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie 'Cuza Vodă' din Iaşi O femeie din localitatea Mirceşti, în vârstă de 26 de ani, aflată la prima sarcină gemelară, a născut la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie ''Cuza Vodă'' din Iaşi, la trei luni după ce o echipă de medici de la Maternitate i-a efectuat, în premieră naţională, o intervenţie chirurgicală intrauterină...
Prima naştere după fertilizarea in vitro, la Iaşi Primul copil conceput prin fertilizare in vitro într-o clinică din Iaşi - o fetiţă - a fost născută la începutul acestei săptămâni la Spitalul de Obstretică şi Ginecologie 'Cuza Vodă' din Iaşi.
Iaşi: Intervenţie pentru salvarea unui nou născut cu malformaţii severe pe cord O echipă de chirurgi de la Institutul de Boli Cardiovasculare 'Prof. dr. George I.M. Georgescu' din Iaşi a efectuat în ultima perioadă mai multe intervenţii chirurgicale complexe la copii diagnosticaţi cu malformaţii severe de cord, cea mai dificilă intervenţie fiind realizată pe un nou născut de o săptămână...
Iaşi: O băcăuancă a născut tripleţi în urma unui tratament de fertilizare O femeie din judeţul Bacău a născut tripleţi în urma unui tratament de fertilizare, a declarat, vineri, prof.univ.dr. Mircea Onofriescu, managerul Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie Cuza Vodă din Iaşi.
RETROSPECTIVÃ/ Premiere medicale româneşti în 2012 Anul 2012 a continuat să fie un an al premierelor în medicina românească. Aflat şi în 2012 într-un proces de reorganizare, dar şi de schimbări la nivel înalt ale conducerii ministerului de resort, domeniul sănătăţii româneşti a adus premiere în chirurgia cardiovasculară, în neurochirurgie, în prelevarea...