Cele mai citite
 


Mehedinţi: Tratamentele împotriva cancerului şi îmbătrânirii, cu apă superuşoară
marţi, 27 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Doar jumătate din cele 3.600 tone de apă superuşoară produse anual la Sucursala Romag-Prod a Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare (RAAN) este folosită în unităţile spitaliceşti de oncologie româneşti şi din Ungaria.
Directorul general al RAAN, Constantin Bolocan, a declarat că apa superuşoară este utilizată în special în tratamente împotriva cancerului, unele cercetări susţinând că aceasta stopează dezvoltarea tumorilor şi are proprietăţi de încetinire a procesului de îmbătrânire.
''Apa superuşoară este un produs obţinut din apă obişnuită care, printr-o tehnologie ultraperformantă, este sărăcită de deuteriu. Ea este o speranţă pentru medicină în general'', a precizat Bolocan.
Potrivit sursei citate, în institutele medicale din Cluj, Bucureşti, Târgu Mureş şi Timişoara se efectuează cercetări cu privire la tratarea cu apă superuşoară a unor afecţiuni oncologice şi a bolilor de piele, ea putând fi folosită şi ca supliment alimentar.
''Apa superuşoară are şi calităţi metabolice şi neuropsihice. Pentru a avea efectul scontat o cură trebuie să dureze 21 de zile neîntrerupt'', a afirmat Bolocan.
El a mai arătat că întreaga producţie de apă superuşoară produsă la Sucursala Romag-Prod a RAAN va putea fi întrebuinţată în medicină şi industria farmaceutică doar atunci când vor fi finalizate cercetările care se fac în reţeaua spitalicească de peste un deceniu. AGERPRES/(AS - Florian Copcea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cioloş: Vom investi în patru centre de arşi la Iaşi, Târgu Mureş, Timişoara şi Bucureşti Guvernul va finanţa anul viitor un program naţional pentru arşi, urmând să fie făcute investiţii în patru centre de profil la Iaşi, Târgu Mureş, Timişoara şi Bucureşti, a anunţat miercuri premierul Dacian Cioloş.
UMF Târgu Mureş a inaugurat un Centru Avansat de Cercetări Medicale şi Farmaceutice, unic în România Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, a inaugurat, joi, Centrul Avansat de Cercetări Medicale şi Farmaceutice, unic în România, ce se va axa pe domeniul cercetării fundamentale şi al cardio-neurologiei şi care a fost construit şi dotat în cadrul unui proiect european în valoare...
Apa din bazinele Complexului 'Mureşul' din Târgu Mureş, corespunzătoare, potrivit analizelor DSP Purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Mureş, Cosmin Blaga, a anunţat marţi că Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Mureş a constatat faptul toate probele de apă din bazinele de înot ale Complexului de Agrement şi Sport "Mureşul" din Târgu Mureş, administrat de municipalitate, sunt corespunzătoare şi...
REPORTAJ/Peste 150.000 de pacienţi şi numeroase tehnici noi în transplantul cardiac, la Institutul de Boli Cardiovasculare Târgu Mureş Institutul de Urgenţă de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) din Târgu Mureş a avut, în cei 20 de ani de activitate, peste 150.000 de pacienţi, au fost realizate 55 de transplanturi cardiace şi s-au introdus unele tehnici în premieră în România, graţie unor cercetări începute încă din anii '50...
Târgu Mureş: Transplant de cord la un pacient care a mai suferit în trecut o operaţie pe cord deschis O echipă multidisciplinară condusă de şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară a Institutului de Urgenţă de Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) Târgu Mureş, dr. Horaţiu Suciu, a efectuat vineri al cincilea transplant de inimă din acest an, la un bărbat în vârstă de 38 de ani din judeţul Arad...
Cluj: Medicii susţin că speranţa de viaţă în creştere va duce la confruntarea cu cel puţin un tip de cancer Specialiştii în oncologie susţin că, descoperite la timp, cancerele specifice femeilor pot fi tratate cu succes şi că rata de supravieţuire poate să ajungă la peste 90% sau chiar pot fi vindecate.