Cele mai citite
 


Alimentaţia persoanelor în vârstă influenţează capacităţile lor mentale (studiu)
vineri, 30 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Neurologie
 

Persoanele vârstnice în sângele cărora se găsesc cantităţi însemnate de vitamine şi acizi graşi omega 3 au capacităţi mentale mai bune şi o memorie mai bună decât cele care se hrănesc cu alimente cu o valoare dietetică scăzută, potrivit unui studiu publicat miercuri şi menţionat de agenţia Belga.

În plus, studiul arată că la vârstnicii care consumă vitamine şi acizi graşi omega 3 nu s-a constatat reducerea volumului creierului, fenomen tipic observat la persoanele care suferă de boala Alzheimer.

Studiul şi-a propus să măsoare nivelurile unei game variate de nutrienţi din sânge, în loc să se bazeze pe rezultatele unor chestionare despre regimul alimentar, mai puţin precise.

Autorii cercetării, ale cărei rezultate au apărut în revista 'Neurology' a Academiei americane de neurologie pe 28 decembrie, au demonstrat că niveluri ridicate ale vitaminelor B, C, D şi E, precum şi de omega 3, care se găsesc îndeosebi în peşte, au efecte pozitive asupra sănătăţii mentale şi a restului organismului. 'Acest studiu arată clar efectele neurologice şi biologice, bune şi rele, asociate nivelurilor diferiţilor nutrienţi din sânge', spune Maret Traber de la Institutul 'Linus Pauling' - Universitatea din Oregon (nord-vestul Statelor Unite), coautor al cercetării.AGERPRES/ (Lelia Bretan)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Omega 3 din peşte nu încetineşte boala Alzheimer, susţine un studiu Washington, 2 nov /Agerpres/ - Uleiurile din gama Omega 3, care se găsesc în peşte, nu încetinesc procesul de demenţă senilă asociat cu Alzheimerul, potrivit unui nou studiu care pune sub semnul întrebării efectele beneficiile raportate de cercetările anterioare, transmite marţi Efe.
OPINIA NUTRIŢIONISTULUI Alimentaţia în perioada examenelor Există o strânsă legătură între randamentul cerebral şi calitatea alimentelor ingerate, în special în perioadele în care organismul este supus unui stres psihic suplimentar, susţin nutriţioniştii.
Alimentaţia sănătoasă – Împărţirea raţiei calorice pe principii alimentare Pe lângă stabilirea necesarului caloric, se impune asigurarea acestuia din anumite principii alimentare, într-o anumită proporţie. Dacă se respectă raportul optim dintre diferitele grupe alimentare, necesarul caloric al organismului va fi asigurat de proteine (12-15%), lipide (28-30%) şi glucide (55-60%)...
Medicii recomandă consumul echilibrat de alimente care să conţină o diversitate de nutrienţi esenţiali Medicul nutriţionist Luiza Pîrvu recomandă să se consume echilibrat alimente care să conţină o diversitate de nutrienţi esenţiali, pentru un stil de viaţă sănătos, iar, în opinia sa, alegerea unui regim alimentar drastic riscă să reducă în mod considerabil caloriile şi cantitatea de nutrienţi, încât...
LEACURI DIN GRÃDINÃ: Nucile Nucile, o colecţie de minerale şi vitamine, au fost considerate încă din antichitate alimentele creierului din pricina formei pe care o au, iar cercetările moderne au dovedit că aceste fructe conţin nutrienţi esenţiali pentru sănătatea sistemului nervos, dar şi pentru buna funcţionare a întregului organism...
Suplimentele bogate în Omega 3 nu împiedică degenerescenţa cerebrală (studiu) Suplimentele alimentare pe bază de untură de peşte, bogate în acizi graşi Omega 3, nu previn degenerescenţa creierului, se arată într-un studiu publicat marţi în Journal of the American Medical Association şi preluat de AFP.