Cele mai citite
 


Băuturile îndulcite vor fi taxate suplimentar în Franţa
vineri, 30 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consiliul constituţional al Franţei a dat undă verde unei noi taxe pe băuturi îndulcite, aşa-zisa taxă 'soda', care vizează în egală măsură combaterea obezităţii şi creşterea încasărilor în vistieria statului, relatează AFP.
Legea aprobată miercuri de 'înţelepţii' din Consiliu a fost anunţată de guvern în august, în cadrul măsurilor de luptă împotriva răspândirii obezităţii şi al programului de austeritate, şi a fost adoptată săptămâna trecută de parlament.

Noua taxă de doi eurocenţi pentru o cutie de suc se aşteaptă să aducă 240 de milioane de euro la buget, potrivit postului de radio Europe 1.

Mai multe companii producătoare de băuturi îndulcite, inclusiv Coca-Cola, au criticat această iniţiativă, care se referă atât la băuturile cu zahăr adăugat, cât şi la cele cu îndulcitori.

Consiliul constituţional a aprobat totodată miercuri creşterea taxei pe valoarea adăugată /TVA/ la unele bunuri şi servicii de la 5,5% la 7%.

Guvernul francez a decis în 2009 scăderea TVA la 5,5% de la 19,6% pentru o serie de activităţi economice, inclusiv pentru hoteluri şi restaurante, în cadrul măsurilor de stimulare a economiei.AGERPRES/(Mihaela Toth)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MB: O taxă de 20% pe băuturile carbogazoase ar determina o scădere semnificativă a obezităţii /studiu/ Impunerea unei taxe de 20% pe băuturile răcoritoare carbogazoase cu conţinut de zahăr ar putea determina scăderea cu circa 180.000 a numărului de adulţi obezi din Marea Britanie, potrivit unui studiu făcut public vineri, citat de Associated Press.
Marea Britanie vrea să combată obezitatea printr-o taxă pe zahăr Guvernul britanic a lansat joi o strategie destinată combaterii obezităţii infantile prin taxarea companiilor care vând băuturi răcoritoare care conţin zahăr, urmând ca banii să fie investiţi în programe care încurajează activitatea fizică şi dieta echilibrată pentru şcolari, informează Reuters.
Spitalele britanice solicită taxă pe produsele îndulcite furnizate în unităţile spitaliceşti Spitalele britanice vizează introducerea unei taxe pentru cafeaua şi alimentele furnizate în incinta acestora, în vederea combaterii problemei tot mai serioase a obezităţii, a anunţat luni şeful Serviciului public de sănătate britanic (NHS), preluat de AFP.
ONU doreşte să impună o 'taxă pe calorii' pe plan internaţional Organizaţia Naţiunilor Unite a propus introducerea unei taxe la băuturile carbogazoase dulci şi produsele cu multe calorii, apreciind că fondurile obţinute în acest fel ar putea fi utilizate pentru ajutoarele umanitare destinate ţărilor sărace, potrivit unui raport special al ONU cu privire la alimentaţie...
În Ungaria a intrat în vigoare o controversată taxă fast-food O lege controversată care instituie taxe pe produsele nesănătoase, cu un conţinut ridicat de sare sau zahăr, supranumită 'taxa pe chipsuri', a intrat joi în vigoare în Ungaria, relatează France Presse.
OMS lansează o ofensivă împotriva obezităţii Statele membre ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) au adoptat luni prin consens o rezoluţie privind oprirea răspândirii obezităţii în lume până în 2020, care include reducerea aportului de sare în alimentaţie cu 30%, creşterea activităţii fizice cu 10% sau taxarea produselor alimentare dăunătoare...