Cele mai citite
 


Hunedoara: Paramedicii SMURD, printre cei mai slab plătiţi din ţară
vineri, 30 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Paramedicii SMURD din judeţul Hunedoara sunt printre cei mai slab plătiţi din ţară, salariul lor depăşind, cu puţin 1.000 de lei pe lună, motiv pentru care conducerea Asociaţiei SMURD Salvital Hunedoara solicită trecerea acestora în structurile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), după modelul altor judeţe.
'Suntem singurul judeţ din ţară în care activitatea SMURD este finanţată exclusiv de administraţia publică locală. Dorim ca angajaţii SMURD să fie preluaţi de ISU şi să beneficieze de aceleaşi drepturi ca şi colegii lor din alte judeţe ale ţării', a declarat, joi, preşedintele Asociaţiei Salvital Hunedoara, Petru Mărginean, organizaţie care gestionează activitatea SMURD în judeţul Hunedoara.
El a arătat că un paramedic SMURD câştigă, în medie, un salariu net de aproximativ 1.025 de lei pe lună, în condiţiile în care în acest venit sunt incluse sporul de noapte şi cel de vechime. Din cauza salariilor mici, patru paramedici au ales să plece în străinătate, unde lucrează în cu totul alte domenii decât cel în care sunt pregătiţi.
Preşedintele Asociaţiei Salvital a spus că va trimite, în cursul zilei de joi, adrese către ministerele Administraţiei şi Internelor, Sănătăţii şi cel al Finanţelor Publice, dar şi premierului Emil Boc în care va explica situaţia existentă în judeţul Hunedoara şi va cere preluarea paramedicilor de către ISU.
În condiţiile în care paramedicii nu vor fi preluaţi de ISU, este posibil ca două module SMURD, în Valea Jiului şi Ilia - pe DN7, să fie închise anul viitor, din cauza resurselor financiare insuficiente pentru buna desfăşurare a activităţilor de intervenţie.
În judeţul Hunedoara funcţionează acum opt module SMURD în care îşi desfăşoară activitatea 78 de paramedici.
Comparativ cu anul 2008, numărul intervenţiilor SMURD în judeţul Hunedoara s-a dublat în 2011, ajungând la 5.645 de solicitări rezolvate de echipajele de paramedici. AGERPRES/(A, AS - Sorin Blada)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Hunedoara: Autorităţile propun ca paramedicii SMURD din judeţ să fie în subordinea ISU Paramedicii SMURD din judeţul Hunedoara ar trebui preluaţi în subordinea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, a declarat miercuri primarul municipiului Deva, Petru Mărginean, menţionând că în acest fel se vor corecta anumite nedreptăţi ce ţin de salarizarea acestora şi s-ar normaliza o situaţie...
Paramedicii SMURD din judeţul Hunedoara nu fac parte din structura ISU Paramedicii SMURD din judeţul Hunedoara sunt singurii din ţară care nu fac parte din structura Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), ei fiind angajaţii unei asociaţii care este finanţată din fondurile membrilor săi, cei mai importanţi fiind Consiliul Judeţean şi primăriile de oraşe şi comune...
Hunedoara: Un nou modul SMURD se va deschide în Baru, pe DN66, la jumătatea distanţei dintre Haţeg şi Petroşani Un nou modul SMURD va fi deschis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara în localitatea Baru, pe DN 66, la jumătatea distanţei dintre oraşele Haţeg şi Petroşani, scopul urmărit fiind reducerea timpului în care paramedicii pot ajunge la locul unor accidente, a declarat luni şeful ISU...
Hunedoara: Prima intervenţie a SMURD Baru a fost în cazul unei femei însărcinate Prima intervenţie a paramedicilor de la modulul SMURD din localitatea Baru a fost în sprijinul unei mame care a adus pe lume o fetiţă sănătoasă, la spitalul din Petroşani, a informat vineri Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara.
Paramedicii SMURD hunedoreni au cele mai mici salarii din ţară, spune primarul din Deva Paramedicii SMURD din judeţul Hunedoara au între cele mai mici salarii din ţară, în condiţiile în care nu s-a reuşit încadrarea acestora pe funcţii în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), din motive birocratice, a declarat luni primarul municipiului Deva, Petru Mărginean.
Hunedoara: Intervenţiile paramedicilor SMURD, monitorizate prin camere video Cinci ambulanţe SMURD din judeţul Hunedoara, amplasate în Orăştie, Simeria, Băiţa, Brad şi Ilia, au fost echipate cu camere video şi modemuri conectate la reţeaua de internet mobil, care le permit paramedicilor să transmită către dispeceratul central de la Târgu Mureş şi către spitalele de urgenţă imagini...