Cele mai citite
 


Mii de poliţişti vor asigura fluidizarea circulaţiei pe drumurile către staţiunile montane
vineri, 30 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 2.500 de poliţişti şi peste 600 de autospeciale dotate cu aparatură de înregistrare video vor asigura fluidizarea circulaţiei, prevenirea accidentelor rutiere şi combaterea încălcării regimului legal de viteză mai ales pe sectoarele de drum care leagă Capitala de staţiunile montane, cu precădere pe Valea Prahovei, Valea Oltului şi nordul Moldovei, în perioada 30 decembrie - 2 ianuarie.
Potrivit unui comunicat al IGPR remis joi AGERPRES, pentru o imagine de ansamblu asupra modului de derulare a traficului rutier în aceste zile, Direcţia Rutieră va folosi un elicopter specializat în monitorizare video al Inspectoratului General de Aviaţie.
În acestă perioadă poliţiştii rutieri continuă activităţile privind combaterea conducerii autovehiculelor pe drumurile publice de către persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice, a drogurilor sau a medicamentelor cu efecte similare acestora.
Poliţia Română, prin intermediul Direcţiei Rutiere, recomandă conducătorilor auto să adopte o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor, să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare şi să evite efectuarea depăşirilor care în condiţiile unui trafic rutier aglomerat se dovedesc extrem de periculoase.
Poliţiştii atrag atenţia asupra respectării regimului legal de viteză şi recomandă ca luminile de întâlnire să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri. Atenţie deosebită necesită şi sistemul de ventilaţie-dezaburire a parbrizului şi lunetei maşinii, care trebuie să funcţioneze foarte bine.
Poliţiştii recomandă şoferilor să circule cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se deplasează în coloană.
Şoferii începători sunt sfătuiţi să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în accidente.
Şi pietonilor li se recomandă să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor şi să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că se poate face în condiţii de siguranţă. AGERPRES/(AS - Sorin Peneş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MAI: Paradă de 1 Decembrie cu trupe şi tehnică militară Un detaşament de tehnică al Poliţiei Române, format din motociclete, autospeciale de intervenţie şi pirotehnice şi laboratoare criminalistice, va participa la parada organizată de 1 Decembrie, în Piaţa Constituţiei.
Comunicat de presă - MAI DOCUMENTAR PARADA DE DEFILARE 1 DECEMBRIE - ZIUA NAŢIONALÃ A ROMÂNIEI
Aproximativ 400 de poliţişti au defilat pe sub Arcul de Triumf din Capitală Peste 1.500 de militari şi tehnică militară aparţinând Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Administraţiei şi Internelor, Serviciului Român de Informaţii şi Serviciului de Protecţie şi Pază au participat joi, la parada militară organizată de Ziua Naţională a României în Piaţa Arcului de Triumf...
Comunicat de presă - IPJ Suceava SIGURANŢA RUTIERÃ - PRIORITATE A POLIŢIŞTILOR ACŢIUNE DE PREVENIRE ŞI COMBATERE A ACCIDENTELOR RUTIERE PE FONDUL CONSUMULUI DE ALCOOL
Peste 1.000 de jandarmi, ambulanţe SMURD şi autospeciale la mitingul din Piaţa Victoriei Bucureşti, 19 mai /Agerpres/ - Şase ambulanţe SMURD şi nouă autospeciale de stins incendii vor fi amplasate în diferite zone din Piaţa Victoriei, au declarat, miercuri, pentru AGERPRES, oficiali din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti.
Harghita: Amplu exerciţiu de gestionare a mai multor situaţii de urgenţă, în Rezervaţia Naturală Lacul Sf. Ana Cel mai amplu exerciţiu de gestionare a unor situaţii de urgenţă din Harghita şi Covasna a avut loc joi în Rezervaţia Naturală Lacul Sfânta Ana, în organizarea inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă din cele două judeţe.