Cele mai citite
 


Ministerul Sănătăţii: România acordă asistenţă umanitară Libiei
vineri, 30 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O echipă mixtă a Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Afacerilor Externe, compusă dintr-un reprezentat MAE şi cinci medici români, s-a deplasat la Tripoli pentru a stabili termenii în care România va acorda ajutor umanitar Libiei.
Potrivit unui comunicat remis, joi, AGERPRES, delegaţia, condusă de subsecretarul de stat din Ministerului Sănătăţii Raed Arafat, a examinat la Tripoli, în perioada 26 - 29 decembrie 2011, aproape 100 de pacienţi libieni răniţi în urma conflictului dintre grupările revoluţionare şi forţele loiale regimului Gadhafi.
În urma evaluărilor şi triajului medical, 42 de răniţi din diverse oraşe libiene vor fi preluaţi şi trataţi în spitale din România. Aceştia vor ajunge în România în prima jumătate a lunii ianuarie 2012.
Autorităţile libiene au apreciat oferta de sprijin a României şi au exprimat dorinţa continuării şi amplificării cooperării în domeniul medical prin preluarea unui număr mai mare de cetăţeni libieni în unităţi medicale din ţara noastră, se arată în comunicat.
Sprijinul umanitar al României este complementar acţiunilor ţării noastre în timpul conflictului din Libia şi constituie continuarea firească a susţinerii acordate de ţara noastră transformărilor democratice din Libia, reflectată inclusiv în dimensiunea dialogului politic cu autorităţile libiene.
Guvernul României a aprobat, la 21 decembrie 2011, Hotărârea privind aprobarea unor măsuri speciale pentru transportul în ţară, cu titlu umanitar, al unui număr de până la 100 de răniţi libieni în vederea acordării de asistenţă medicală contra cost în spitale româneşti, mai precizează comunicatul. AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Raed Arafat: Asistenţa medicală de urgenţă este bine reglementată Bucureşti, 24 mai /Agerpres/ - Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat afirmă că, în prezent, legislaţia permite existenţa unui sistem privat în asistenţa medicală de urgenţă sub o formă bine reglementată.
Raed Arafat: 11 răniţi vor fi aduşi în ţară în această seară Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a declarat într-o conferinţă de presă susţinută la Budapesta că doar 11 dintre cei 18 răniţi în accidentul din Ungaria vor fi aduşi vineri seară în România cu avionul militar Spartan pus la dispoziţie de MApN.
Asistenţa medicală la FOTE 2013 Un număr de 11 ambulanţe din afara judeţului Braşov vor asigura asistenţa medicală pe parcursul desfăşurării Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE), care are loc în perioada 17-22 februarie.
Norina Forna: Beneficiile directivei europene privind asistenţa medicală transfrontalieră pot fi uriaşe Intrarea în vigoare a directivei europene privind asistenţa medicală transfrontalieră va aduce beneficii medicilor dentişti din România, informează Societatea Română de Reabilitare Orală.
Achimaş-Cadariu: Este nevoie de 597 de incubatoare; ministerul a alocat 7,3 milioane euro Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a declarat marţi că în România s-au făcut paşi importanţi în dezvoltarea programelor de asistenţă medicală pentru nou-născuţi, a screening-ului prenatal, precum şi a diferitelor tipuri de servicii medicale necesare mamei şi copilului.
Programul de dotare cu elicoptere pentru asistenţa medicală de urgenţă continuă până în 2014 Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat a declarat vineri, la Târgu Mureş, că în cadrul asistenţei medicale de urgenţă, până în 2014, vor fi continuate investiţiile pentru dotarea cu elicoptere a celor opt puncte regionale.