Cele mai citite
 


Botoşani: Cazul de antrax la un tânăr de 20 de ani, confirmat
marţi, 15 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Tânărul de 20 de ani din comuna Coţuşca, judeţul Botoşani, care a fost internat, sâmbătă seară, la Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean 'Mavromati', este bolnav de antrax.
În urma efectuării analizelor de laborator, medicii botoşăneani au confirmat că pacientul suferă de antrax, contractat de la o bovină cu care a intrat în contact săptămâna trecută.

Potrivit medicilor, 'pacientul se află sub tratament, iar evoluţia este foarte bună'.
Bărbatul a fost internat la Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean 'Mavromati' cu suspiciune de antrax cutanat, după ce, sâmbătă dimineaţă, pe braţul drept al acestuia a apărut 'o plagă nodulară supurată'.

Bărbatul spitalizat face parte din grupul de persoane aflate sub supraveghere medicală după ce au intrat în contact cu o bovină infestată cu antrax.

Joi, 10 septembrie, autorităţile sanitar-veterinare din Botoşani au dispus instituirea unei carantine de gradul II în localitatea Nichiteni din comuna Coţuşca, după ce au identificat un caz de antrax.

Conducerea Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) a decis să interzică circulaţia animalelor de orice fel şi păşunatul pe raza localităţii, după identificarea, pe 9 septembrie, a unui focar de antrax.

Cazul a apărut după ce localnicul Cătălin Ghiorghiţă a sacrificat o bovină adultă din gospodăria proprie, transportând ulterior carnea rezultată, în vederea comercializarii, la un abator din localitatea Răchiţi, unde s-a stabilit că prezintă semne ale infestării cu antrax.

Suspiciunile au fost confirmate de analizele efectuate de către DSVSA, motiv pentru care a fost convocat Comandamentul epizootic, care a dispus instalarea carantinei de gradul II pe raza localităţii Nichiteni.

Atât membrii familiei proprietarului bovinei, cât şi persoanele care au intrat în contact cu bovina infestată au fost examinaţi medical, aflându-se în supravegherea permanentă a cadrelor medicale din comuna Coţuşca.

De asemenea, abatorul unde a fost tranşat animalul a fost închis temporar în vederea dezinfecţiei, iar muncitorii se află sub observaţia medicilor.

În localitatea din care provenea animalul au fost vaccinate 473 de bovine, 96 de porcine şi 23 de cabaline şi au fost prelevate probe de sânge de la celelalte 24 de animale din ferma din care provenea vaca bolnavă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: Suspiciuni de antrax cutanat menţinute la doi tineri, deşi DSV infirmă prezenţa antraxului la animale Tânărul tulcean, în vârstă de 25 de ani, internat vineri în spital cu suspiciune de antrax este în comă iar un consătean de-al lui cu simptome de antrax cutanat se află în Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) sub supraveghere medicală.
Botoşani: Măsuri de informare a populaţiei asupra antraxului Autorităţile din judeţul Botoşani au dispus, duminică, organizarea unei adunări obşteşti în localitatea Nichiteni din comuna Coţuşca, în urma apariţiei unei suspiciuni de antrax la un tânăr de 20 de ani.
Suspiciune de infectare cu antrax la un bărbat internat la Iaşi Un bărbat în vârstă de 82 de ani este suspectat că ar fi infectat cu antrax şi se află internat la Spitalul de Boli Infecţioase 'Sf. Parascheva' din Iaşi la secţia Izolare din cadrul secţiei de Terapie Intensivă, a informat luni pentru AGERPRES prof.univ.dr. Carmen Dorobăţ, managerul spitalului.
Suspiciunile de antrax la doi bulgari nu s-au confirmat Autorităţile sanitare bulgare au respins suspiciunile că două persoane din regiunea Razgrad (nord-est) s-ar fi infectat cu antrax.
Focar de antrax în nordul Siberiei, pornit de la reni, pe fondul unui val de căldură Opt bolnavi de antrax, un copil mort cu acest diagnostic şi câteva zeci de persoane dintr-o zonă izolată din nordul Rusiei transportate la spital pentru analize după ce autorităţile medicale au identificat un focar de antrax, boală bacteriană gravă care s-a răspândit de la turmele de reni, conform unui...
Antraxul ameninţă sudul Rusiei După primele cazuri de antrax la o fermă de vite din regiunea Kalmukia, Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă a emis luni o alertă pentru întregul teritoriu din sudul Federaţiei Ruse în legătură cu riscul extinderii focarelor bolii infecţioase, relatează Interfax.