Cele mai citite
 


Programul pentru Anul omagial al Sfântului Maslu şi al îngrijirii bolnavilor, elaborat de Cancelaria Sfântului Sinod al BOR
vineri, 30 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cancelaria Sfântului Sinod a elaborat un program-cadru cu caracter naţional bisericesc pentru realizarea în anul 2012 a proiectului religios-duhovnicesc, cultural-editorialistic şi mediatic intitulat "2012 - Anul omagial al Sfântului Maslu şi al îngrijirii bolnavilor în Patriarhia Română", informează un comunicat remis joi de Patriarhie.
La iniţiativa patriarhului Daniel, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a aprobat, în şedinţa de lucru din 17 februarie 2011, ca anul 2012 să fie declarat Anul omagial al Sfântului Maslu şi al îngrijirii bolnavilor în Patriarhia Română.
Potrivit calendarului precizat în comunicat, Patriarhia Română şi eparhiile din ţară şi străinătate vor organiza conferinţe pastoral-misionare, colocvii teologice, dezbateri şi seri duhovniceşti despre Taina Sfântului Maslu iar profesori de la instituţiile de învăţământ teologic ortodox vor realiza studii, comentarii, bibliografii cu conţinut biblic, patristic, istoric, dogmatic, liturgic, omiletic-catehetic, pastoral şi social-medical pe aceeaşi temă.
O atenţie specială va fi acordată acestei Sfinte Taine în cateheza ortodoxă, lucrarea pastorală, social-filantropică şi medicală a Bisericii şi slujitorilor ei pentru îngrijirea bolnavilor.
Astfel, la Conferinţa pastoral-misionară semestrială din primăvara anului viitor se va trata tema "2012 - Anul omagial al Sfântului Maslu şi al îngrijirii bolnavilor în Patriarhia Română", care va fi aprofundată la una dintre conferinţele preoţeşti administrative lunare pe care o va stabili fiecare eparhie.
Totodată, la Palatul Patriarhiei va avea loc, în toamna anului viitor, o şedinţă solemnă a Sfântului Sinod cu tema menţionată.
În cadrul evenimentului va fi organizată o expoziţie fotografică cuprinzând cele mai frumoase şi reprezentative fresce, icoane, broderii şi ţesături, mozaicuri şi vitralii care reflectă tămăduirile săvârşite de Mântuitorul Iisus Hristos, minuni ale sfinţilor pentru vindecarea celor bolnavi, aşezăminte social-filantropice şi medicale din trecut şi prezentul BOR, precum şi un raport-sinteză privind activităţile eparhiilor consacrate anului omagial 2012.
Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a aprobat, în cadrul aceluiaşi program-cadru naţional bisericesc, elaborarea şi publicarea de către Patriarhia Română a unui volum - 'Asistenţa social-filantropică şi medicală din Biserica Ortodoxă Română în trecut şi prezent', precum şi a unui album intitulat 'Sfântul Maslu şi îngrijirea bolnavilor', însoţit de un DVD.
Manifestările organizate în Anul omagial al Sfântului Maslu şi al îngrijirii bolnavilor vor fi mediatizate de Centrul de Presă BASILICA al Patriarhiei Române, mass-media bisericească eparhială şi presa laică, mai informează comunicatul. AGERPRES/ (AS-Daniel Florea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Florea (PNL Mureş): Orice plecare în străinătate a unui pacient trebuie urmată de demisia şefilor de clinici Copreşedintele PNL Mureş, Dorin Florea, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că orice plecare în străinătate a unui pacient român ar trebui să fie urmată de o demisie a unor şefi de catedre, profesori universitari sau şefi de clinici, întrucât acest lucru trădează incompetenţa acestora în a trata cazuri...
Medical EXPO - Singura expozitie dedicata serviciilor medicale private pentru TINE si FAMILIA TA Pentru prima data in Romania, in cadrul unui show de anvergura, publicul larg are acces la toate gama de servicii medicale private intr-un singur loc si in acelasi timp. Evenimentul reuneste in perioada 8-11 noiembrie la World Trade Center- Bucuresti, cele mai cunoscute clinici private, hyper-clinici...
Specialişti în recuperare medicală din întreaga lume s-au reunit la Sibiu Peste 500 de specialişti în recuperare medicală, din ţară şi din străinătate, s-au reunit la Sibiu la cel de-al 38-lea Congres Naţional Anual de Reabilitare Medicală, manifestare ştiinţifică de prestigiu care se va desfăşura până sâmbătă, au anunţat vineri, organizatorii.
Mureş: Peste 600 de participanţi la 'Marisiensis', cel mai mare congres studenţesc ştiinţific din România Peste 600 de studenţi la medicină, farmacie şi medicină dentară din ţară şi străinătate participă, începând de miercuri, timp de cinci zile, la cel mai mare eveniment studenţesc ştiinţific din România, Congresul Internaţional de Comunicări Ştiinţifice pentru Studenţi, Tineri medici şi Farmacişti "Marisiensis"...
Mureş: Peste 400 de specialişti, la Conferinţa Societăţii Române de Ultrasonografie în Medicină şi Biologie Peste 400 de specialişti din ţară şi străinătate participă, începând de vineri până duminică, la cea de a 14-a Conferinţă a Societăţii Române de Ultrasonografie în Medicină şi Biologie, care se desfăşoară la Târgu Mureş.
MAE lansează "Ghidul privind asistenţa medicală pentru cetăţenii români care călătoresc în străinătate" Ministerul Afacerilor Externe (MAE) pune la dispoziţia cetăţenilor români, care se deplasează peste hotare în perioada următoare, "Ghidul de asistenţă medicală pentru cetăţenii români care călătoresc în străinătate" - în scopul informării adecvate a acestora privind reglementările specifice diferitelor...