Cele mai citite
 


Un nou ajutor umanitar de la MApN pentru persoanele asistate social din tabăra Valea Screzii
vineri, 30 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Apărării Naţionale Gabriel Oprea a dispus acordarea unui nou ajutor umanitar asistaţilor social din tabăra Valea Screzii, din judeţul Prahova, constând în pături, articole de îmbrăcăminte, medicamente, apă minerală, produse şi preparate alimentare pentru aproximativ 400 de persoane, informează un comunicat al MApN transmis AGERPRES.
Potrivit sursei citate, ajutorul umanitar a fost asigurat şi transportat la destinaţie joi, prin grija Comandamentului Logistic Întrunit.
''Acţiunea de astăzi este al doilea ajutor umanitar acordat de MApN persoanelor din tabăra Valea Screzii, după cel din 16 decembrie a.c., când primăriei comunei Poseşti i-au fost donate, prin ordin al ministrului Apărării Naţionale, două corturi militare, alimente, veselă, articole de îmbrăcăminte, zece bucătării izoterme şi o bucătărie rulantă auto'', adaugă comunicatul MApN.
         Primăria comunei Poseşti, pe raza căreia funcţionează Asociaţia Pro Vita, a solicitat sprijinul Ministerului Apărării Naţionale pentru ajutorarea persoanelor afectate de incendiul produs pe 13 decembrie, în urma căruia au fost distruse sau avariate grav clădiri şi facilităţi ale taberei din Valea Screzii.
          Asociaţia Pro Vita, organizaţie non-guvernamentală, non-profit şi apolitică, are în grijă peste 400 de asistaţi. Printre aceştia se află copii plasaţi de Direcţia pentru protecţia copilului a judeţului Prahova, familii monoparentale cu peste opt copii, mame cu dizabilităţi care au şi şase copii, persoane în vârstă de peste 80 de ani, tineri care au împlinit vârsta de 18 ani şi au fost nevoiţi să părăsească orfelinatele, copii ai străzii recuperaţi. AGERPRES/(AS - Cristina Tatu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Corturi anticaniculă, amenajate în toate sectoarele din Capitală Prefectul Capitalei, Georgeta Gavrilă, a dispus ca autorităţile administraţiei publice locale să ia toate măsurile necesare pentru a veni în ajutorul populaţiei pe timp de caniculă şi a cerut primăriilor să amplaseze corturi unde să fie asigurată asistenţă medicală, apă potabilă, aer condiţionat, în...
Măsuri anticaniculă luate în Bucureşti În Bucureşti, au fost luate mai multe măsuri de protejare a populaţiei în perioada caniculară anunţată de meteorologi.
Primăriile de sector s-au pregătit pentru diminuarea efectelor caniculei Prefectura Capitalei a solicitat autorităţilor publice locale să pună în aplicare planul propriu de măsuri pentru diminuare a efectelor caniculei ca urmare a prognozei meteorologice emise de ANM unde este prevăzută o depăşire a pragului critic de 80 pentru indicele de confort termic, în după amiaza zilelor...
Numărul persoanelor cu dizabilităţi a crescut cu 31.832 persoane în perioada septembrie 2014 - septembrie 2015 Numărul persoanelor cu dizabilităţi a crescut cu 31.832 persoane în perioada septembrie 2014 - septembrie 2015, ajungând la 759.019 persoane, se arată în datele Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor vârstnice.
Prahova: Pachete de Paşte pentru persoanele nevoiaşe din judeţ Cei 900 de beneficiari ai Cantinei de Ajutor Social din Ploieşti vor primi pachete cu alimente de Paşte, a declarat directoarea Asociaţiei Serviciilor Sociale Comunitare (ASSC), Brânduşa Constantin.
Tineretul social-democrat a donat alimente, medicamente şi pături sinistraţilor din Ţinteşti şi Brădeanu Preşedintele tineretului social-democrat, Nicolae Bănicioiu şi un grup de medici şi asistente medicale din Bucureşti au fost, joi, în comunele Ţinteşti şi Brădeanu din judeţul Buzău unde au oferit asistenţă medicală, dar şi alimente, medicamente şi pături sinistraţilor.