Cele mai citite
 


Şeful CJAS Vrancea susţine că sănătatea în judeţ are un deficit de 72 milioane lei
marţi, 20 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deficitul bugetului sănătăţii în judeţul Vrancea este de circa 72 milioane de lei, a afirmat, luni, în şedinţa Colegiului Prefectural, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, Mihai Copaci.
El susţine că, în timp ce veniturile realizate la nivelul judeţului sunt de 91,7 milioane lei, cheltuielile se ridică la 163 de milioane lei.
"Se cheltuie cu 77% mai mult decât se încasează", a spus Copaci.
De asemenea, el a admis că sunt probleme cu asigurarea finanţării farmaciilor pentru că, deşi "a crescut finanţarea, a crescut şi consumul de medicamente".
Prefectul Sorin Hornea i-a cerut şefului CJAS Vrancea să reducă "scurgerile din sistem" şi să facă diligenţe către şefii de la Bucureşti pentru asigurarea sumelor necesare funcţionării sistemului sanitar din judeţ.
"Sănătatea este un domeniu sensibil. Guvernul a mărit bugetul sănătăţii, dar trebuie stopate scurgerile din sistem", a spus Hornea. AGERPRES/(AS - Valentin Moisa)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
CJAS Vrancea a început să achite datoriile către farmacii Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vrancea a reuşit să plătească restanţele către farmacii aferente lunilor noiembrie - decembrie 2009, în valoare totală de 5,012 milioane lei.
Preşedintele CAS Vrancea crede că trei lanţuri farmaceutice au acaparat piaţa medicamentelor Preşedintele Casei de Asigurări de Sănătate Vrancea, Mihai Copaci a precizat, luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că trei lanţuri farmaceutice eliberează cele mai multe reţele medicale iar în acest circuit sunt implicaţi şi medicii care îşi direcţionează pacienţii doar către aceste farmacii.
Vrancea: Cozi pentru adeverinţe la CJAS Zeci de vrânceni au format cozi, miercuri, la ghişeele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vrancea pentru a obţine adeverinţa de asigurat sau pentru a-şi plăti contribuţia la sănătate.
Timişoara: Primarul a cerut Casei judeţene de asigurări de sănătate să suplimenteze fondurile alocate Spitalului de Boli Infecţioase Primarul Nicolae Robu a solicitat Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş şi Ministerului Sănătăţii să suplimenteze în regim de urgenţă fondurile alocate Spitalului de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara, care a cerut sprijin financiar de la primărie, întrucât nu îi mai ajung banii...
Vaslui: Reprezentanţii CJAS spun că se face abuz de consumul de medicamente Conducerea Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui susţine că la nivelul judeţului se înregistrează un consum prea mare de medicamente, situaţie la care concură atât medicii, care prescriu de multe ori nejustificat reţete, cât şi pacienţii, care iau pastile chiar dacă nu au neapărat nevoie...
Galaţi: Peste 45.000 de carduri au fost returnate Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Un număr de 45.668 de carduri din totalul celor 408.256 repartizate judeţului Galaţi au fost returnate Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi, a declarat, luni, preşedintele instituţiei, Elena Vrabie.