Cele mai citite
 


Finlanda: autorităţile recomandă supravegherea protezelor PIP
sâmbătă, 24 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autorităţile sanitare finlandeze le-au sfătuit vineri pe femeile care au proteze mamare PIP să-şi contacteze medicul chirurg ca să le supravegheze, fără a recomanda îndepărtarea implanturilor, relatează AFP.
Autoritatea naţională de supervizare sanitară (Valvira) 'recomandă o supraveghere specială în vederea depistării posibilelor complicaţii datorate implanturilor mamare', potrivit unui comunicat.

'Ştim că multe femei din Europa s-au dus în Estonia' pentru astfel de implanturi, a explicat pentru AFP directorul Valvira, Jussi Holmalahti, subliniind posibilitatea ca protezele PIP să fie implantate sub un alt nume în Estonia.

Guvernul francez a recomandat vineri 'cu titlu preventiv şi fără caracter de urgenţă' scoaterea protezelor mamare de tip PIP , chiar şi în absenţa semnelor de deteriorare a acestora.

Aceste proteze prezintă un risc relativ ridicat de rupere, de aproximativ 5%.AGERPRES/(Elena Dumbravă)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Proteze mamare PIP: Guvernul francez recomandă 'cu titlul preventiv' îndepărtarea acestor implanturi Ministrul francez al sănătăţii, Xavier Bertrand, a recomandat vineri 'cu titlu preventiv şi fără caracter de urgenţă' scoaterea protezelor mamare de tip PIP , chiar şi în absenţa semnelor de deteriorare a acestora, informează AFP.
Proteze PIP: Femeile argentiniene cer crearea unui fond european pentru despăgubirea victimelor Un fond european trebuie stabilit de urgenţă pentru a oferi compensaţii femeilor cu proteze mamare produse de societatea franceză PIP şi care nu pot fi despăgubite în ţările lor, au cerut miercuri avocaţii ce reprezintă câteva sute de femei din Argentina, informează AFP.
Fondatorul societăţii de implanturi mamare de tip PIP intenţiona să-şi reia activitatea în Costa Rica Fondatorul societăţii care producea implanturile mamare de tip PIP, Jean-Claude Mas, aflat în centrul unui scandal la nivel mondial după ce s-a descoperit că protezele erau umplute cu un silicon industrial impropriu utilizării medicale, a creat o companie în Costa Rica pentru a relua comercializarea...
Un număr de peste 20.000 de braziliene au proteze PIP, încă nicio recomandare de scoatere a acestora Aproximativ 25.000 de braziliene au implanturi mamare PIP, dar autorităţile sanitare nu au hotărât încă dacă să recomande îndepărtarea acestora, ca în Franţa, a arătat vineri Agenţia naţională de control sanitar (Anvisa), relatează AFP.
Franţa: Fondatorul PIP a creat cu copiii săi o nouă societate pentru fabricarea de implanturi Fondatorul protezelor mamare defectuoase marca PIP apare în organigrama unei noi societăţi de fabricare de implanturi, creată în iunie, în sudul Franţei, pe numele copiilor săi, informează vineri presa locală, potrivit AFP.
Proteze mamare: Un aditiv pentru carburanţi în implanturile marca PIP Dezvăluiri potrivit cărora gelul protezelor mamare marca PIP ar fi conţinut un aditiv pentru carburanţi alimentau luni psihoza cu privire la aceste implanturi defectuoase, semnalează marţi La Depeche, care adaugă că, în faţa acestui nou element, avocaţi ai victimelor au cerut noi analize din partea Agenţiei...