Cele mai citite
 


Iaşi: Deputatul Ciuhodaru vrea ca beţivii din trafic să plătească facturile de la spital şi poliţie
sâmbătă, 24 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Doctorul Tudor Ciuhodaru a depus la Camera Deputaţilor un proiect legislativ de modificare şi completare a OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, care vizează înăsprirea măsurilor referitoare la conducerea sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihotrope.
Deputatul Tudor Ciuhodaru a declarat, vineri, presei, că proiectul său prevede ca persoanele surprinse în trafic în astfel de situaţii să fie obligate să plătească din buzunarul propriu contravaloarea actului medical de care beneficiază, mai precis evaluarea clinică, recoltarea de probe biologice şi determinările toxicologice, precum şi deplasarea echipajelor de poliţie sau testul cu alcooltest.
El crede că această prevedere legislativă îi va descuraja pe şoferi să se urce la volan după ce au băut, în contextul în care de la 1 ianuarie 2012 noua limită a alcoolemiei va fi de 0,5 grame la mie.
"Trei şoferi sunt amendaţi zilnic după ce au fost surprinşi băuţi în trafic, iar pierderile economice legate de evenimentele rutiere sunt estimate la 1,5 - 2% din PIB. Cheltuielile colaterale suportate de fiecare dintre noi ţin de intervenţia poliţiei, determinările prin alcooltest, deplasarea la spital, intervenţia unei echipe medicale, recoltarea de probe biologice şi determinări toxicologice. De multe ori aceşti şoferi produc disfuncţionalităţi în activitatea serviciilor de urgenţă, creează probleme prin agresivitate verbală sau fizică, iar întreaga procedură de evaluare, recoltare şi determinare toxicologică presupune deturnarea de resurse umane şi materiale care sunt destinate asigurării terapiei pacienţilor aflaţi în stare gravă", îşi motivează intenţia deputatul Tudor Ciuhodaru. AGERPRES/(AS - Daniela Malache)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Deputatul Tudor Ciuhodaru vrea ca şoferii băuţi la volan să plătească actul medical şi intervenţia poliţiei Medicul Tudor Ciuhodaru solicită Camerei Deputaţilor adoptarea de urgenţă a proiectului legislativ care prevede ca persoanele surprinse în trafic sub influenţa alcoolului sau a psihotropelor să fie obligate să plătească atât actul medical, cât şi intervenţia poliţiştilor.
Iaşi: Deputatul Ciuhodaru vrea o rezolvare amiabilă în caz de malpraxis Deputatul Tudor Ciuhodaru va depune la Camera Deputaţilor un proiect de modificare şi completare a legii care vizează soluţionarea promptă a cazurilor de malpraxis prin posibilitatea rezolvării amiabile a prejudiciului cauzat de acte medicale între pacient, unitatea medicală şi societatea de asigurări...
Deputatul Tudor Ciuhodaru solicită bani de la bugetul de stat pentru implementarea cardurilor de sănătate Iaşi, 29 mar /Agerpres/ - Deputatul conservator Tudor Ciuhodaru a depus, marţi, la Camera Deputaţilor, un proiect legislativ de modificare şi completare a Legii nr.95 din 2006, privind reforma în domeniul Sănătăţii, ce vizează asigurarea protecţiei  pacienţilor şi a medicinei de familie prin asigurarea...
Iaşi: Deputatul Tudor Ciuhodaru vrea negociatori profesionişti pentru situaţiile atipice Deputatul PC Tudor Ciuhodaru vrea ca în fiecare secţie de poliţie să existe negociatori pentru situaţii atipice, precum suicidul, motiv pentru care săptămâna viitoare va iniţia un proiect legislativ.
Tudor Ciuhodaru: Comasarea spitalelor 'Sf. Ioan' şi 'Sf. Spiridon' din Iaşi îngreunează rezolvarea urgenţelor Comasarea spitalelor clinice de urgenţă 'Sf. Ioan' şi 'Sf. Spiridon' din Iaşi, prevăzută de Ministerul Sănătăţii, nu va conduce la creşterea calităţii actului medical, ci doar la temporizarea rezolvării terapeutice a urgenţelor, a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, dr. Tudor Ciuhodaru, deputat independent...
Iaşi: Tudor Ciuhodaru cere pedeapsa maximă pentru cei care agresează personalul medical Medicul Tudor Ciuhodaru cere adoptarea de urgenţă a proiectului de act normativ ce prevede pedeapsa maximă pentru cei care agresează personalul medical, precum şi asigurarea pazei Unităţilor de Primire a Urgenţelor (UPU) de către poliţie.