Cele mai citite
 


Marea Britanie nu recomandă îndepărtarea protezelor mamare de tip PIP
sâmbătă, 24 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Marea Britanie a afirmat vineri că nu urmează exemplul Franţei de a recomanda femeilor să-şi îndepărteze implanturile mamare de tip PIP, produse dintr-un gel pe bază de silicon impropriu utilizării medicale, informează Reuters.
'Femeile cu proteze mamare marca PIP nu ar trebui să fie foarte îngrijorate. Nu avem nicio dovadă a legăturii (între aceste implanturi) şi apariţia cancerului sau a unui risc crescut de rupere (a acestor proteze mamare)', a afirmat consultantul guvernului britanic pe probleme de sănătate, Sally Davies.

'Deşi respectăm decizia guvernului francez, nicio altă ţară nu ia măsuri similare, deoarece nu avem în prezent dovezi pe care să ne sprijinim. Din acest motiv, şi pentru că îndepărtarea acestor implanturi reprezintă un risc în sine, nu sfătuim îndepărtarea de rutină a acestor implanturi', a adăugat ea.

'Experţii noştri vor continua să examineze orice dovezi suplimentare din partea Franţei şi din întreaga lume pe această temă şi vom monitoriza îndeaproape această situaţie', a mai spus oficialul britanic.AGERPRES/(Mihaela Moise)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Marea Britanie: Plângeri în justiţie împotriva unor proteze mamare franceze Peste 250 de femei din Marea Britanie purtătoare de proteze mamare de producţie franceză PIP / Poly Implant Prothese/ au depus plângeri împotriva mai multor clinici unde le-au fost făcute aceste implanturi, informează AFP şi Reuters.
Franţa/proteze PIP : Fondatorul companiei a fost arestat Jean-Claude Mas, fondatorul companiei producătoare de proteze mamare PIP, aflată la originea unui scandal internaţional, a fost arestat joi dimineaţa, la domiciliul său din sudul Franţei, transmit AFP şi Reuters, citând surse apropiate anchetei.
Marea Britanie nu găseşte dovezi care să justifice retragerea protezelor mamare marca PIP Ministrul britanic al sănătăţii, Andrew Lansley, a declarat miercuri că până la această dată nu s-au găsit 'evidenţe' care să justifice retragerea protezelor mamare marca PIP, informează EFE.
Fondatorul societăţii de implanturi mamare de tip PIP intenţiona să-şi reia activitatea în Costa Rica Fondatorul societăţii care producea implanturile mamare de tip PIP, Jean-Claude Mas, aflat în centrul unui scandal la nivel mondial după ce s-a descoperit că protezele erau umplute cu un silicon industrial impropriu utilizării medicale, a creat o companie în Costa Rica pentru a relua comercializarea...
Franţa/proteze PIP : Fondatorul companiei a fost inculpat pentru "vătămare din culpă" Jean-Claude Mas, fondatorul companiei producătoare de proteze mamare PIP, aflată la originea unui scandal internaţional, a fost inculpat, vineri, la Marsilia pentru "vătămare din culpă", a declarat avocatul acestuia, citat de AFP.
Proteze mamare PIP: Guvernul francez recomandă 'cu titlul preventiv' îndepărtarea acestor implanturi Ministrul francez al sănătăţii, Xavier Bertrand, a recomandat vineri 'cu titlu preventiv şi fără caracter de urgenţă' scoaterea protezelor mamare de tip PIP , chiar şi în absenţa semnelor de deteriorare a acestora, informează AFP.