Cele mai citite
 


Tulcea: Protest la Spitalul Judeţean de Urgenţă
marţi, 15 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Membrii organizaţiei sindicale tulcene Sanitas vor picheta, miercuri, sediul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din municipiu, o acţiune similară urmând să aibă loc joi la Prefectura judeţului.
Preşedintele sindicatului Sanitas, Ioan Zebreniuc, a declarat că cele două proteste au drept cauză eşuarea tratativelor dintre reprezentanţii salariaţilor şi administraţia SJU, managerii spitalului refuzând să acorde unele drepturi salariale angajaţilor.

'Acordarea primei de stabilitate este obligatorie, iar angajaţii spitalului nu au primit acest drept aferent celui de-al doilea trimestru al anului. Nu ni s-au acordat tichetele de masă pentru mai, iunie, iulie şi nu ni s-a plătit nici cel de-al 13-lea salariu pentru anul trecut', a afirmat preşedintele Sanitas.

În plus, potrivit sursei, prima de stabilitate a fost acordată în decembrie 2008 doar parţial, valoarea totală a drepturilor salariale neîncasate fiind de circa 1.000 de lei de persoană.

'Conducerea SJU, reprezentată de managerul unităţii, ne-a atenţionat în scris că există riscul ca pe viitor situaţia actuală să se perpetueze şi, mai mult, să fie stopată activitatea Spitalului, cu excepţia secţiilor finanţate direct de la bugetul de stat, din cauza lipsei resurselor financiare. Din informaţiile pe care le avem însă din partea ministerului de resort, activitatea spitalului nu are cum să înceteze', a precizat preşedintele Sanitas, Ioan Zebreniuc.

Protestul membrilor Sanitas din SJU va începe miercuri la ora 10.00 la sediul unităţii, în următoarea zi sindicaliştii intenţionând să picheteze sediul Prefecturii judeţului.

Menţionăm că 50% din cei circa 1.000 de angajaţi ai SJU sunt membri ai Sanitas.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: Ministerul Sănătăţii va sprijini dotarea cu aparatură a Spitalului Judeţean Ministerul Sănătăţii va aloca anul acesta fondurile necesare achiziţionării a trei aparate performante pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Tulcea şi ia în calcul alocarea de sporuri pentru personalul medical de specialitate care deserveşte această unitate, susţine secretarul de stat în MS Iulian...
Acţiunile de protest ale bugetarilor vor continua Acţiunile de protest ale Alianţei Bugetarilor vor continua, fie împreună, fie la nivel de federaţii separat, a declarat Adrian Bârlea, prim-vicepreşedinte al Federaţiei Sanitas, la ieşirea de la negocierile cu ministrul interimar al Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Gheorghe Pogea.
Tulcea: Sanitas continuă protestele Circa o sută de membri ai organizaţiei Sanitas au pichetat joi, timp de o oră, sediul Prefecturii judeţului Tulcea, liderul sindicatului, Ioan Zebreniuc, susţinând că protestele vor continua luna viitoare.
Colegiul Medicilor se solidarizează cu revendicările personalului din sănătate Colegiul Medicilor din România transmite un mesaj de solidaritate personalului medical care va intra în grevă generală la data de 5 octombrie 2009, apreciind că sistemul sanitar românesc este într-o criză fără precedent, se arată într-un comunicat al acestei organizaţii profesionale, remis vineri presei...
Tulcea: Protest pentru aducerea de medici specialişti în secţia Pediatrie a Spitalului Judeţean Câteva sute de părinţi şi bunici, însoţiţi de copii, au manifestat luni seara în centrul oraşului Tulcea, ei solicitând autorităţilor măsuri coerente pentru atragerea de medici specialişti care să lucreze în secţia Pediatrie a a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU).
Tulcea: Protest spontan al angajaţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă din cauza salariilor mici Angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Tulcea au protestat marţi dimineaţă din cauza salariilor pe care le primesc, acestea fiind, potrivit inclusiv conducerii unităţii spitaliceşti, printre cele mai mici din ţară.