Cele mai citite
 


Proteze mamare PIP: Guvernul francez recomandă 'cu titlul preventiv' îndepărtarea acestor implanturi
sâmbătă, 24 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul francez al sănătăţii, Xavier Bertrand, a recomandat vineri 'cu titlu preventiv şi fără caracter de urgenţă' scoaterea protezelor mamare de tip PIP , chiar şi în absenţa semnelor de deteriorare a acestora, informează AFP.
Circa 30.000 de femei din Franţa şi-au făcut implanturi cu proteze mamare marca PIP, unele dintre acestea fiind umplute cu un gel pe bază de silicon impropriu utilizării medicale, ceea ce sporeşte riscul de scurgere şi rupere a învelişului protezei.

'Cu titlu preventiv şi fără caracter de urgenţă (ministrul sănătăţii Xavier Bertrand şi secretarul de stat Nora Berra) au recomandat ca îndepărtarea acestor proteze, chiar şi în lipsa unor dovezi clinice de deteriorare a implantului, să fie propusă femeilor care au astfel de proteze', a informat Ministerul francez al Sănătăţii, într-un comunicat.

Până în prezent, autorităţile sanitare au recomandat femeilor cu implanturi PIP 'să-şi consulte medicul chirurg sau medicul de familie' pentru a realiza 'examene clinice şi radiologice adecvate', pentru a asigura siguranţa protezei.

Avizul ştiinţific prezentat joi seara guvernului francez de către Institutul Naţional de Cancer (INCa) arată că 'nu există până în prezent un risc crescut de dezvoltare a unei forme de cancer în rândul femeilor având proteze mamare de tip PIP în comparaţie cu alte proteze'.

Cu toate acestea, subliniază ministerul, 'riscurile stabilite legate de aceste proteze sunt rupturile şi efectul iritant al gelului care ar putea provoca reacţii inflamatorii, ceea ce face dificilă îndepărtarea lor'.

Până în prezent au fost semnalate 8 cazuri de cancer în rândul femeilor cu proteze produse de societatea franceză Poly Implant Prothese (PIP), fără a se stabili însă nicio legătură de cauzalitate.AGERPRES/(Mihaela Moise)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Franţa/proteze PIP : Fondatorul companiei a fost arestat Jean-Claude Mas, fondatorul companiei producătoare de proteze mamare PIP, aflată la originea unui scandal internaţional, a fost arestat joi dimineaţa, la domiciliul său din sudul Franţei, transmit AFP şi Reuters, citând surse apropiate anchetei.
Franţa: Circa 8.000 de femei au fost supuse unor intervenţii pentru îndepărtarea protezelor mamare PIP Circa 8.000 de femei au beneficiat în Franţa de îndepărtarea protezelor mamare produse de societatea franceză Poly Implant Prothese (PIP), umplute cu un gel pe bază de silicon impropriu utilizării medicale şi aflate în centrul unui scandal sanitar la nivel mondial, potrivit unui bilanţ realizat la sfârşitul...
Franţa: Fondatorul PIP a creat cu copiii săi o nouă societate pentru fabricarea de implanturi Fondatorul protezelor mamare defectuoase marca PIP apare în organigrama unei noi societăţi de fabricare de implanturi, creată în iunie, în sudul Franţei, pe numele copiilor săi, informează vineri presa locală, potrivit AFP.
Franţa/proteze PIP : Fondatorul companiei a fost inculpat pentru "vătămare din culpă" Jean-Claude Mas, fondatorul companiei producătoare de proteze mamare PIP, aflată la originea unui scandal internaţional, a fost inculpat, vineri, la Marsilia pentru "vătămare din culpă", a declarat avocatul acestuia, citat de AFP.
Marea Britanie: Plângeri în justiţie împotriva unor proteze mamare franceze Peste 250 de femei din Marea Britanie purtătoare de proteze mamare de producţie franceză PIP / Poly Implant Prothese/ au depus plângeri împotriva mai multor clinici unde le-au fost făcute aceste implanturi, informează AFP şi Reuters.
Franţa: Începe megaprocesul protezelor mamare PIP la Marsilia Procesul fabricanţilor francezi ai implanturilor mamare PIP (Poly Implant Prothese), un scandal sanitar de amploare mondială, izbucnit în 2010, care a rezultat în mii de plângeri, se deschide miercuri la Curtea Penală din Marsilia, în sudul Franţei, relatează AFP.