Cele mai citite
 


Columbia: 15.000 de femei ar purta proteze mamare de tipul PIP
duminică, 25 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 15.000 de femei ar purta proteze mamare de tipul PIP în Columbia, interzise în această ţară din 2010, a indicat Institutul naţional de supraveghere a medicamentelor (Invima) fără a da alte recomandări pacientelor în urma alertei lansată vineri de autorităţile franceze, informează sâmbătă AFP.
Invima a interzis comercializarea acestor proteze importate din Franţa în octombrie 2010 şi făcuse atunci apel la paciente să consulte un medic şi să le înlăture în caz de ruptură.

Potrivit unui comunicat Invima, transmis AFP, aproape 15.000 de femei ar purta proteze mamare de acest tip în Columbia.

'Cu titlu preventiv şi fără caracter de urgenţă /autorităţile franceze/ ar dori să fie propusă pacientelor o înlăturare a protezelor chiar şi în lipsa unei deteriorări a implantului', anunţase anterior Ministerul francez al Sănătăţii.

Autorităţile sanitare au estimat că protezele nu presupun un risc sporit de cancer, dar au pus accentul pe 'riscul bine stabilit' al 'rupturilor' şi pe 'puterea iritantă a gelului, care ar putea genera reacţii inflamatorii'.AGERPRES/(Mihaela Nicolaescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Proteze mamare PIP: Guvernul francez recomandă 'cu titlul preventiv' îndepărtarea acestor implanturi Ministrul francez al sănătăţii, Xavier Bertrand, a recomandat vineri 'cu titlu preventiv şi fără caracter de urgenţă' scoaterea protezelor mamare de tip PIP , chiar şi în absenţa semnelor de deteriorare a acestora, informează AFP.
Proteze PIP: Femeile argentiniene cer crearea unui fond european pentru despăgubirea victimelor Un fond european trebuie stabilit de urgenţă pentru a oferi compensaţii femeilor cu proteze mamare produse de societatea franceză PIP şi care nu pot fi despăgubite în ţările lor, au cerut miercuri avocaţii ce reprezintă câteva sute de femei din Argentina, informează AFP.
Un număr de peste 20.000 de braziliene au proteze PIP, încă nicio recomandare de scoatere a acestora Aproximativ 25.000 de braziliene au implanturi mamare PIP, dar autorităţile sanitare nu au hotărât încă dacă să recomande îndepărtarea acestora, ca în Franţa, a arătat vineri Agenţia naţională de control sanitar (Anvisa), relatează AFP.
Franţa: Fondatorul PIP a creat cu copiii săi o nouă societate pentru fabricarea de implanturi Fondatorul protezelor mamare defectuoase marca PIP apare în organigrama unei noi societăţi de fabricare de implanturi, creată în iunie, în sudul Franţei, pe numele copiilor săi, informează vineri presa locală, potrivit AFP.
Proteze PIP: Franţa anunţă controale mai riguroase ale dispozitivelor medicale Ministrul francez al sănătăţii, Xavier Bertrand, a anunţat miercuri instituirea unor controale mai riguroase ale dispozitivelor medicale, solicitate de autoritatea sanitară franceză în urma scandalului implanturilor mamare cu probleme produse de societatea PIP, relatează AFP.
Franţa: Peste 13.500 de femei şi-au scos protezele mamare de tip PIP În Franţa, peste 13.500 de femei şi-au retras protezele mamare de tip PIP, conform ultimului bilanţ realizat până în luna septembrie de Agenţia franceză de securitate a produselor de sănătate (ANSM), care s-a referit la 'rupturi' în cazul a 3.188 dintre aceste proteze, informează AFP.