Cele mai citite
 


Interpolul a emis un mandat de arestare pentru şeful companiei franceze care a fabricat proteze mamare PIP
duminică, 25 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Interpolul a emis un mandat de arestare pe numele şefului companiei franceze ale cărei implanturi mamare se află în centrul unui scandal internaţional, scrie sâmbătă Daily Telegraph.
Jean-Claude Mas, 72 de ani, este căutat de autorităţile din Costa Rica pentru delicte care aduc atingere 'vieţii şi sănătăţii', potrivit site-ului agenţiei internaţionale de poliţie. Mas a fost reperat ultima oară într-o ţară din America Latină.
Interpol, care are sediul în Franţa, a emis o aşa-numită alertă roşie pe numele lui Mas, care conducea Poly Implant Protheses (PIP), companie aflată în lichidare şi care este în prezent închisă.
Zeci de mii de femei din Franţa, Marea Britanie, Italia, Spania, Portugalia şi alte ţări din Europa şi din America de Sud au implanturi realizate sub marca PIP, unele dintre acestea fiind umplute cu un gel pe bază de silicon impropriu utilizării medicale, ceea ce sporeşte riscul de scurgere şi rupere a învelişului protezei mamare.AGERPRES/(Gabriela Ionescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Franţa: Începe megaprocesul protezelor mamare PIP la Marsilia Procesul fabricanţilor francezi ai implanturilor mamare PIP (Poly Implant Prothese), un scandal sanitar de amploare mondială, izbucnit în 2010, care a rezultat în mii de plângeri, se deschide miercuri la Curtea Penală din Marsilia, în sudul Franţei, relatează AFP.
Franţa/proteze PIP : Fondatorul companiei a fost arestat Jean-Claude Mas, fondatorul companiei producătoare de proteze mamare PIP, aflată la originea unui scandal internaţional, a fost arestat joi dimineaţa, la domiciliul său din sudul Franţei, transmit AFP şi Reuters, citând surse apropiate anchetei.
Proteze mamare PIP: Guvernul francez recomandă 'cu titlul preventiv' îndepărtarea acestor implanturi Ministrul francez al sănătăţii, Xavier Bertrand, a recomandat vineri 'cu titlu preventiv şi fără caracter de urgenţă' scoaterea protezelor mamare de tip PIP , chiar şi în absenţa semnelor de deteriorare a acestora, informează AFP.
Franţa: Fondatorul companiei producătoare de proteze mamare PIP, condamnat la patru ani de închisoare Justiţia franceză l-a condamnat marţi la patru ani de închisoare pe Jean-Claude Mas, fondatorul societăţii PIP care a vândut ani la rândul implanturi mamare contrafăcute, în cadrul primului proces care are loc după declanşarea acestui scandal, transmite AFP.
Fondatorul societăţii de implanturi mamare de tip PIP intenţiona să-şi reia activitatea în Costa Rica Fondatorul societăţii care producea implanturile mamare de tip PIP, Jean-Claude Mas, aflat în centrul unui scandal la nivel mondial după ce s-a descoperit că protezele erau umplute cu un silicon industrial impropriu utilizării medicale, a creat o companie în Costa Rica pentru a relua comercializarea...
Marea Britanie: Plângeri în justiţie împotriva unor proteze mamare franceze Peste 250 de femei din Marea Britanie purtătoare de proteze mamare de producţie franceză PIP / Poly Implant Prothese/ au depus plângeri împotriva mai multor clinici unde le-au fost făcute aceste implanturi, informează AFP şi Reuters.