Cele mai citite
 


Prinţul Philip operat 'cu succes' după un blocaj coronarian
duminică, 25 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ducele de Edinburgh, spitalizat vineri, a fost operat 'cu succes' ca urmare a blocajului unei artere coronare, a anunţat Palatul Buckingham într-un comunicat dat publicităţii în cursul serii, citat de AFP.
Prinţul Philip, după cum i se spune în mod elegant, a fost internat în spitalul Papworth din Cambridge (sud-estul Marii Britanii) 'după ce a resimţimt dureri în piept', potrivit comunicatului.
Chirurgii i-au montat cu succes un 'stent' coronarian, un tub introdus în arteră cu scopul de a o dilata şi remedia obstrucţia, operaţie 'foarte puţin invazivă', a subliniat palatul.
Soţul reginei Elisabeta a II-a va 'rămâne sub observaţie în spital pentru o scurtă perioadă', potrivit aceleiaşi surse.
Familia regală britanică îşi petrece vacanţa de Crăciun la reşedinţa Sandringham, situată în apropierea oraşului Cambridge.
Spitalul Papworth este renumit pentru tratamentul afecţiunilor cardiologice.AGERPRES/(Alic Mîrza)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Durerea abdominala La un moment sau altul din viaţă, aproape orice om experientează dureri în abdomen. De cele mai multe ori, acestea nu sunt cauzate de o problemă medicală gravă.
Israel: Shimon Peres spitalizat pentru o aritmie, a anunţat cabinetul său Fostul preşedinte israelian Shimon Peres, laureat la Premiului Nobel pentru Pace, a fost internat duminică în spital din cauza unor dureri în piept şi a unei "artimii", a făcut cunoscut o purtătoare de cuvânt, citată de AFP.
Prinţul consort Philip a fost externat după intervenţia coronariană Prinţul Philip, soţul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, a părăsit în cursul dimineţii de marţi spitalul din Papworth, în apropiere de Cambridge, unde vineri a fost supus unei intervenţii chirurgicale de urgenţă pentru un blocaj coronarian, transmit AFP şi AP.
Sanitas Covasna: Trei spitale riscă să intre în blocaj din cauza subfinanţării Trei din cele patru spitale publice din judeţul Covasna riscă să intre în blocaj până la sfârşitul acestui an din cauza subfinanţării, spune conducerea Sindicatului Sanitas Covasna.
Modificarea prețurilor medicamentelor începând cu 15 iunie este dificil de implementat Specialiștii domeniului pharma susțin implementărea măsurii începând cu 1 iulie BusinessMark organizează cea de-a doua ediție a ”Health Forum”, pe parcursul a două zile, 11 si 12 iunie, la Hotel Howard Johnson Grand Plaza, București.
Un paianjen tropical s-a instalat sub pielea unui australian aflat în vacanţă în Bali Un bărbat australian aflat în vacanţă în insula Bali a fost pentru câteva zile gazda unui oaspete neinvitat, un paianjen tropical miniscul care s-a instalat sub pielea lui de pe abdomen, informează DPA.