Cele mai citite
 


Covasna: Sanitas acţionează în judecată Institutul Naţional de Hematologie
marţi, 15 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Sindicatul Sanitas va acţiona în judecată Institutul Naţional de Hematologie şi Centrul de Transfuzie Sanguină din Sfântu Gheorghe pentru neachitarea sporurilor subalternilor din judeţul Covasna.
Angajaţii acestei instituţii nu au mai primit din luna iulie sporul de periculozitate, de prevenţie şi de institut, reprezentând aproximativ 35% din salariu.

Preşedintele Sanitas Covasna, Vasile Cătălin Neagovici, a declarat pentru AGERPRES că angajaţii Centrului de Transfuzie lucrează permanent într-un mediu nociv şi toxic, iar măsura sistării sporurilor este ilegală, drept urmare va introduce acţiune în instanţă pentru recuperarea creanţelor salariale.

Directorul Centrului, dr. Andy Rosin, a declarat că, luna aceasta, angajaţii instituţiei îşi vor primi integral salariile, inclusiv sporurile reprezentând 35%, nu însă şi prima de stabilitate.

'Am primit banii pe luna august şi i-am virat astăzi (luni - n.r.), urmează să le intre în conturi integral. Luna viitoare nu ştiu cum va fi', a declarat Andy Rosin.

Liderul Sanitas a menţionat că angajaţii Centrului cer să li se achite drepturile retroactiv şi pentru luna iulie, în caz contrar vor continua acţiunile de protest.

Aceştia s-au aflat în ultimele zece zile în grevă japoneză în încercarea de a-şi recâştiga sporurile, avertizând că vor merge până la grevă generală.

Luna trecută, pe data de 14 august, aceştia au declanşat o grevă spontană, întrerupând activitatea timp de două ore.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Covasna: Cadrele medicale, în grevă generală fără întreruperea activităţii Aproximativ 1500 de cadre medicale din judeţul Covasna vor intra marţi în grevă, fără a întrerupe activitatea, în semn de protest faţă de măsurile de austeritate impuse de Guvern.
Neamţ: Sindicatul Sanitas este în grevă japoneză; se strâng semnături pentru greva generală Sindicatul Sanitas din toate spitalele nemţene s-a aflat, miercuri, în grevă japoneză, protestatarii fiind nemulţumiţi că nu există o lege a salarizării unice în domeniul sanitar.
Covasna: Sindicaliştii Sanitas participă la pichetarea Ministerului Finanţelor Publice Aproape 50 membri ai Sindicatului Sanitas Covasna vor lua parte, joi, la o acţiune de pichetare a sediului Ministerului Finanţelor Publice din Bucureşti, în semn de protest faţă de nivelul scăzut al salariilor, subfinanţarea sistemului sanitar şi nerespectarea drepturilor ce li se cuvin.
Sanitas Covasna: Cetăţenii vor fi informaţi cu privire la serviciile medicale asigurate pe timpul grevei generale Sindicatul Sanitas Covasna va stabili de comun acord cu managerii spitalelor din judeţ care vor fi serviciile medicale asigurate în timpul grevei generale, ce va fi declanşată la nivel naţional pe data de 28 noiembrie.
Covasna: Sanitas a demarat strângerea de semnături pentru declanşarea grevei generale Sindicatul Sanitas Covasna a demarat luni o campanie de strângere de semnături în scopul susţinerii grevei generale pe care angajaţii din sistemul sanitar intenţionează să o declanşeze în luna noiembrie la nivel naţional.
Sanitas Covasna: Ministrul Sănătăţii poate să îşi dea demisia, reforma sa nu va trece Aproximativ 1500 de angajaţi din sistemul sanitar covăsnean participă la greva japoneză declanşată luni la nivel naţional în semn de protest faţă de măsurile de reformă iniţiate de Ministerul Sănătăţii, a declarat pentru AGERPRES, liderul Sindicatului Sanitas Covasna, Vasile Neagovici.