Cele mai citite
 


Caraş-Severin: CJ aprobă încă o rectificare de buget pozitivă
miercuri, 28 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consilierii judeţeni din Caraş-Severin au aprobat marţi în şedinţa extraordinară a CJ o nouă rectificare pozitivă de buget care constă în două modificări esenţiale: alocarea a 120.000 lei, pentru Spitalul Judeţean de Urgenţe din Reşiţa - pentru completarea aparaturii destinată Secţiei de Oftalmologie - precum şi suma de trei milioane lei, prin H.G. 577, destinată infrastructurii din Caraş-Severin. Mai exact, se vor aloca, pentru drumul Reşiţa - Grădinari, drumul spre Muntele Mic şi la drumul Reşiţa - Văliug, câte un milion lei.
De asemenea, după cum a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, în februarie anul viitor, va fi organizată licitaţia pentru un RMN, tot pentru Spitalul Judeţean din Reşiţa.
Pe fonduri de coeziune, tot în 2012, va fi organizată licitaţia pentru lucrările de extindere a alimentărilor cu apă, a canalizărilor şi construcţia de uzine de apă şi staţii de epurare, o continuare a Programului ISPA. Acest program este în valoare de 107 milioane euro.
Astfel, din circa 160.000 de locuitori din mediul urban, vor beneficia de canalizate, 70.000 de locuitori, ceea ce înseamnă 40% din populaţia de la oraşe.
Reşiţa, de exemplu, va beneficia de 18,5 milioane euro, în etapa a doua a extinderii şi reabilitării a infrastructurii de apă şi apă uzată. Astfel, 9% din reşiţenii care nu au avut apă curentă, vor beneficia de acest lucru de acum încolo, iar de canalizare - 34%. La Anina, 19% din populaţie va beneficia de apă, 47% de canalizare, în oraşul Bocşa, 24% din populaţie va avea apă, 62% canalizare, la Caransebeş, 10% din populaţie va avea apă, iar 40% canalizare, iar la Moldova Nouă, 34% din oameni vor beneficia de apă şi 40% de canalizare. Totodată, orăviţenii vor avea cu 33% mai mulţi apă, iar 43% canalizare. În fine, la Oţelul Roşu, 12% vor beneficia de apă, iar 45% de canalizare.
'Este un efort important. De fapt, se confundă cu ceea ce trebuie să facă o administraţie publică şi, nu obosesc să spun, că administraţia publică, în principal, trebuie să se ocupe de construirea unei asemenea infrastructuri, nu de lucruri mărunte şi neimportante', a declarat marţi, la şedinţa forului judeţean, preşedintele acestuia, Sorin Frunzăverde. AGERPRES/FOTO PE FLUX/(AS-Paula Neamţu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sorin Frunzăverde, candidat USL la şefia CJ Caraş-Severin: Trebuie atrase în continuare fonduri europene (interviu) Candidatul USL la preşedinţia CJ Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că o prioritate a sa în cazul în care va câştiga această funcţie va fi continuarea atragerii de fonduri europene şi ducerea la bun sfârşit a marilor proiecte începute în 2008. El afirmă că...
Caraş-Severin: Noi investiţii la Spitalul Judeţean din Reşiţa Consiliul Judeţean Caraş-Severin continuă seria achiziţiilor pentru Spitalul Judeţean de urgenţă din Reşiţa, după ce luni au fost puse în funcţiune, în Blocul operator, două mese chirurgicale multifuncţionale şi două lampi scialitice de ultimă generaţie, în valoare de aproximativ 30 mii euro.
Caraş-Severin: Spitalul Judeţean din Reşiţa are unul dintre cele mai performante RMN-uri La Spitalul Judeţean de urgenţe din Reşiţa a fost inaugurat, joi, cel mai modern aparat de imagistică prin rezonanţă magnetică din zonă, cunoscut şi sub numele de RMN.
Caraş-Severin: Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţe solicită implicarea comunităţii în susţinerea bugetului unităţii medicale Bugetul Spitalului Judeţean de Urgenţe din Reşiţa este insuficient, managerul acestei unităţi spitaliceşti, Dumitru Secăşan, el solicitând implicarea comunităţii în susţinerea financiară a spitalului.
Caraş-Severin: Un nou şi modern sistem de servire a hranei pacienţilor internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţe Reşiţa Spitalul Judeţean de Urgenţe din Reşiţa beneficiază, de luni, de un nou şi modern sistem de servire a hranei pacienţilor internaţi, care asigură igiena produsului, dar şi individualizarea porţiilor pentru fiecare pacient, odată cu inaugurarea a două dintre investiţiile care cresc confortul bolnavilor...
Caraş-Severin: La Spitalul Judeţean funcţionează singura Secţie de Oftalmologie Singura Secţie de Oftalmologie din Caraş-Severin funcţionează la Spitalul Judeţean de Urgenţe din Reşiţa.