Cele mai citite
 


Cluj: Tabără pentru copii şi tineri dependenţi de dializă
miercuri, 28 decembrie 2011   ::   1 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 35 de copii şi tineri din toată ţara, dependenţi de dializă, îşi petrec sfârşitul de an împreună, începând de marţi, într-o tabără organizată de Consiliul Judeţean la un hotel din Cluj-Napoca.
Potrivit unui comunicat al CJ Cluj, transmis, marţi, AGERPRES, tabăra care are loc între 27 decembrie 2011 şi 3 ianuarie 2012, sub numele "Lumina de acasă", se desfăşoară în cadrul "Zilelor sănătăţii rinichiului", fiind organizată în parteneriat şi în beneficiul Asociaţiei pentru Solidaritate şi Empatie "Claudia Safta" din Cluj-Napoca, care are în îngrijire copii şi tineri cu insuficienţă renală cronică, trataţi prin hemodializă, dializă peritoneală şi transplant renal, proveniţi din judeţul Cluj şi alte 11 centre de dializă din România.
"Pentru aceşti tineri şi copii aflaţi în grea suferinţă este un prilej de a-şi petrece sfârşitul anului împreună, ca într-o familie. Am reuşit ca, împreună cu Asociaţia pentru Solidaritate şi Empatie, să aducem puţină bucurie acestor copii, acum la sfârşit de an", afirmă, în comunicat, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe.
Tratamentul de care depinde supravieţuirea acestor tineri va fi asigurat, în perioada taberei, de Clinica de hemodializă "Fresenius" din Cluj-Napoca. Pentru a reduce costurile necesare organizării taberei, personalul hotelului "Univers T" se va implica voluntar în îngrijirea acestor copii, pe perioada taberei.
Consiliul Judeţean Cluj a sprijinit şi alte acţiuni în favoarea acestor tineri, facilitând transportul lor gratuit cu avionul în tabăra organizată pentru ei pe litoralul românesc.
Insuficienţa renală cronică este o afecţiune degenerativă care distruge organismul progresiv. Hemodializa sau dializa peritoneală sunt metode de compensare a lipsei funcţiei renale. Pacientul care face hemodializă trebuie să se deplaseze de trei ori pe săptămână la un centru de dializă pentru ca, timp de patru ore, prin intermediul unor aparate speciale, să se încerce curăţarea sângelui de toxinele acumulate. Acest proces complex are însă multiple efecte secundare: hipertensiune arterială, pentru că o treime din cantitatea de sânge a organismului se află pe tot parcursul dializei în afara corpului, afectarea sistemului osos, eliminarea din organism a unor vitamine şi proteine vitale, calcifieri, tromboze venoase, etc. Rata de supravieţuire a pacienţilor cu insuficienţă renală cronică, copii şi tineri, depăşeşte arareori şapte ani de la momentul diagnosticării acestei afecţiuni. AGERPRES/(AS - Carmen Fărcaşiu)
Notare
Comentarii
de Bejan Cornelia
Felicitari pentru initiatiava ! Sunt multi copii dependenti de hemodializa sau dializa peritoneala care nu pot pleca de acasa sau din centrul (statia ) de dializa. Bucuria unei mini vacante nu se poate compara cu nimic. Si in centrul pilot de la Galati-Spitalul clinic de urgenta pentru copii Sf Ioan sunt copii si adulti tineri care si-ar dori sa uite pentru cateva clipe ca sunt dependenti de aparate.

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Tabără unică la nivel naţional, dedicată copiilor cu boli cronice de rinichi, organizată cu sprijinul primăriei Peste 50 de copii cu suferinţe renale cronice participă zilele acestea, la mare, la o tabără organizată de Asociaţia pentru Solidaritate şi Empatie 'Delia Grădinaru' şi Primăria municipiului Cluj-Napoca, un proiect unic la nivel naţional.
Cluj: Vacanţă fără griji, pentru 40 de copii şi tineri dependenţi de dializă Un grup de 40 de copii şi tineri dependenţi de dializă petrec câteva zile de vacanţă, începând de vineri, până în 4 ianuarie 2013, într-o tabără organizată pentru ei de Asociaţia pentru Solidaritate şi Empatie "Claudia Safta", la Hotelul "Univers T" din Cluj-Napoca, aflat în administraţia Consiliului...
Cluj: Sute de femei aşteptate la crosul pentru sprijinirea copiilor dependenţi de dializă Sute de femei de toate vârstele sunt aşteptate sâmbătă să participe la 'Crosul divelor' pentru a sprijini Asociaţiei pentru Solidaritate şi Empatie 'Claudia Safta', care are în grijă 100 de copii cu insuficienţă renală cronică, dependenţi de hemodializă, dializă peritoneală şi transplant renal.
Cluj: Copii cu suferinţe renale cronice, în tabără la mare, sub tratament medical Peste 30 de copii şi tineri care suferă de insuficienţă renală cronică, trataţi prin dializă, sau care au suferit un transplant renal, vor petrece câteva zile de vacanţă, între 14 şi 23 august, în trei centre medicale de pe Litoralul Mării Negre, din staţiunile Mamaia, Constanţa şi Mangalia.
Cluj: 40 de copii şi tineri dependenţi de dializă au petrecut zile de neuitat în tabăra 'Lumina de Acasă' Tabăra "Lumina de Acasă", la care au participat 40 de copii şi tineri cu insuficienţă renală cronică, dependenţi de dializă, le-a oferit acestor "curajoşi luptători pentru viaţă", şapte zile de vacanţă binemeritată la Cluj-Napoca, spune Emanuel Ungureanu, preşedintele Asociaţiei pentru Solidaritate şi...
Cluj: Alexandru Arşinel va fi consultat de medici austrieci şi italieni Şeful Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal (ICUTR) Cluj-Napoca, Mihai Lucan, a spus, luni, că actorul Alexandru Arşinel va fi consultat şi de medici din Italia şi Austria.