Cele mai citite
 


Modalitatea de adoptare a legii sănătăţii se decide politic, spune ministrul Ladislau Ritli
miercuri, 28 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a subliniat, marţi, după o discuţie cu premierul Emil Boc, că modalitatea de adoptare a viitoarei legi a sănătăţii se va stabili la nivel politic, în coaliţia de guvernare.
Întrebat dacă în urma discuţiei pe care a avut-o marţi la Guvern cu premierul s-a vorbit şi despre posibilitatea ca legea să fie adoptată prin angajarea răspunderii Guvernului sau în urma dezbaterii în Parlament, Ritli a răspuns: "Asta e deja o altă decizie, nu iau eu această decizie".
Ministrul Sănătăţii a precizat că va prezenta miercuri, în şedinţa de Guvern, proiectul legii privind organizarea şi funcţionarea sistemului de sănătate, dar a menţionat că nu el va decide cât timp va menţine Guvernul în dezbatere publică textul legislativ.
"Nu ştiu, nu e decizia mea, probabil că timp suficient", a declarat, pentru AGERPRES, Ritli, întrebat cât timp va sta în dezbatere proiectul. "Important este că mâine trebuie să prezint proiectul, la şedinţa de guvern", a adăugat ministrul Sănătăţii.
De asemenea, el a susţinut că Ministerul Sănătăţii nu a întârziat lansarea proiectului de lege în dezbatere publică.
"A fost o desfăşurare normală a lucrurilor, ca să surprindem toate dezbaterile", a arătat ministrul Ritli.
Guvernul va discuta miercuri, în şedinţă, proiectul noii legi privind organizarea şi funcţionarea sistemului de sănătate din România, după care textul va fi supus dezbaterii publice, a informat marţi Executivul, în urma unei întrevederi avute de premierul Emil Boc cu ministrul Sănătăţii.
"Premierul Emil Boc şi ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, au discutat pe marginea proiectului de lege privind organizarea şi funcţionarea sistemului de sănătate din România. Acest proiect de lege va fi discutat în şedinţa de Guvern convocată pentru mâine, urmând să fie ulterior supus dezbaterii publice", se arată într-un comunicat transmis AGERPRES.
Într-un interviu acordat TVR 1, pe 21 decembrie, preşedintele Traian Băsescu a spus că nu doreşte adoptarea rapidă a noii legi a sănătăţii, ci intrarea ei în dezbatere publică.
"Ce doresc eu nu este o adoptare rapidă a legii sănătăţii, pentru că este o lege fundamentală în procesul de reformă a statului, ci doresc o lansare a acestui proiect în dezbatere publică. Cu sau fără aceste observaţii (ale FMI şi Băncii Mondiale - n.r.) introduse, ele pot fi puse lângă proiect pe site-ul Ministerului Sănătăţii, să începem dezbaterea publică", a spus şeful statului.
Preşedintele a apreciat că există voinţă politică pentru dezbaterea şi adoptarea noii legi a sănătăţii. "Ministrul este un om deschis la reformarea sistemului. Ministrul ăsta nu are nimic de politruc. Înainte să vină ministru al Sănătăţii a lăsat bisturiul jos şi a venit la minister", a spus Băsescu. AGERPRES/(AS - Claudiu Zamfir)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
UPDATE Guvern: Ministrul Sănătăţii a retras din dezbatere, la cererea premierului, proiectul legii Sănătăţii Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a retras din dezbaterea publică proiectul de lege privind organizarea şi funcţionarea sistemului sanitar din România, la solicitarea primului-ministru Emil Boc, anunţă Executivul.
Ministrul Sănătăţii a retras din dezbatere, la cererea premierului, proiectul Legii Sănătăţii Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a retras din dezbaterea publică proiectul de lege privind organizarea şi funcţionarea sistemului sanitar din România, la solicitarea primului-ministru Emil Boc, anunţă Executivul.
E. Boc: Viitorul ministru al Sănătăţii să continue reforma; Ritli nu este responsabil pentru incidentul din 2002 Bucureşti, 17 aug /Agerpres/ - Viitorul ministru al Sănătăţii va trebui să continue reforma în sănătate, aşa cum a fost convenită cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană, a declarat miercuri, premierul Emil Boc, care a transmis preşedintelui Traian Băsescu nominalizarea lui Ladislau Ritli...
Hunor Kelemen: Cei care au insistat cu SMURD-ul nu au evaluat bine situaţia; oamenii au spus 'Stop joc'(interviu) Preşedintele UDMR, Hunor Kelemen, este de părere că românii au înţeles măsurile de austeritate din 2010 şi 2011 şi au "răbdat", iar "picătura care a umplut paharul" şi care i-a determinat să protesteze a fost reforma din sistemul sanitar. În opinia sa, cei care au insistat mai mult decât trebuia pe acest...
Ritli:Noul proiect de lege este asumat de MS în mare parte, sunt şi elemente care mai necesită discuţii Ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a declarat marţi seara că actualul proiect al legii Sănătăţii încearcă să răspundă semnelor de întrebare care au apărut în urma redactării raportului comisiei prezidenţiale în domeniu.
UPDATE/ Boc: Ministrul Sănătăţii, mandatat să formeze o echipă care să propună un nou proiect de lege Ministrul Sănătăţii, Ritli Ladislau, a fost mandatat să formeze o echipă care să propună un nou proiect de lege a Sănătăţii, a anunţat luni premierul Emil Boc, după şedinţa coaliţiei de guvernare.