Cele mai citite
 


Satu Mare: Circa 30 de copii internaţi la spital, de Crăciun
miercuri, 28 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 30 de copii din două localităţi au fost internaţi de Crăciun în Spitalul Judeţean Satu Mare din cauza rujeolei.
Purtătorul de cuvânt al spitalului sătmărean, Constantin Demian, a declarat marţi că la Secţia de boli infecţioase se află internaţi 27 de copii din localităţile Hrip şi Turulung, cu diagnosticul preliminar de rujeolă, fiind anunţaţi şi specialiştii în epidemiologie de la Direcţia de Sănătate Publică.
Medicul epidemiolog Lidia Tămaş a precizat, pentru AGERPRES, că încă nu s-a confirmat faptul că minorii ar avea rujeolă, rezultatele urmând să sosească peste câteva zile, însă diagnosticul preliminar poate fi acesta întrucât există două focare de rujeolă şi rubeolă în localităţile respective.
"Starea copiilor este relativ bună, sunt forme uşoare şi medii. Avem epidemie din ianuarie, însă acum au fost cazuri de contact între copii. Sunt mulţi care nu acceptă vaccinurile. Dacă totul decurge bine, externările se fac în trei - cinci zile", a afirmat Lidia Tămaş, care a menţionat că printre copii se află şi bebeluşi. AGERPRES/(AS - Gheorghe Pietrar)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suceava: Cinci localităţi cu focare de hepatită A, monitorizate de DSP Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava monitorizează mai multe focare comunitare de hepatită de tip A, în cinci localităţi din judeţ, în primele zece luni ale acestui an fiind înregistrate 338 de cazuri, dintre care 37 numai în luna octombrie, a declarat vineri, pentru AGERPRES, adjunctul instituţiei...
Sibiu: Epidemie fără precedent de rubeolă în liceele din municipiu Numărul bolnavilor de rubeolă, în special liceeni, a ajuns la cifra record de 740 de cazuri în judeţul Sibiu, ceea ce înseamnă de aproape 30 de ori mai mulţi pacienţi cu această afecţiune în 2012, faţă de totalul cazurilor de rubeolă înregistrate în 2011, conform unui comunicat remis joi, AGERPRES, de...
Satu Mare: Un nou focar de rujeolă Un nou focar de rujeolă a fost depistat în comuna sătmăreană Viile Satu Mare, mai mulţi copii fiind internaţi la Spitalul Judeţean (SJ) Satu Mare.
10% din medici s-au vaccinat împotriva gripei noi Aproximativ 10% din angajaţii de la Spitalul Judeţean Satu Mare au acceptat să-şi facă vaccinul împotriva gripei noi, medicii temându-se de reacţiile adverse.
Satu Mare: Spitalul Judeţean primeşte o ambulanţă de transport persoane Spitalul Judeţean Satu Mare va primi o ambulanţă pentru transportul bolnavilor între secţii, a anunţat, duminică, ministrul Sănătăţii, Cseke Attila.
Satu Mare: Circa 350 de copii nu au fost imunizaţi cu vaccinul hexavalent Circa 350 de bebeluşi din judeţul Satu Mare nu au fost imunizaţi cu vaccinul hexavalent, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) solicitând Ministerului Sănătăţii 5.000 de doze pentru a acoperi necesarul la nivel judeţean.