Cele mai citite
 


Vaslui: Aglomeraţie la Spitalul de urgenţă
miercuri, 28 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Secţia de Chirurgie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui este supraaglomerată, potrivit medicilor vasluieni zilnic fiind înregistraţi în medie câte 30 de pacienţi.
Din cauza aglomeraţiei unii bolnavi sunt trataţi în ambulatoriu, în timp ce numai cazurile grave sunt internate.
"Medicii operează zilnic, unii dintre ei reuşind să iasă din sala de operaţii abia după 6-7 ore. Cu greu se eliberează câte un pat pentru pacienţii abia ieşiţi din sală. Pentru o zi sau două, fiindcă valul de urgenţe aduce mereu alţi şi alţi bolnavi la spital. Efortul este uriaş nu numai pentru medici, ci şi pentru asistenţii medicali, infirmiere şi restul personalului de serviciu, mult prea puţin pentru numărul pacienţilor. Datorită aglomeraţiei, dezinfecţiile se fac mai des", a declarat marţi pentru AGERPRES medicul Mircea Zavate, şeful Secţiei Chirurgie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui.
Potrivit conducerii celei mai mari unităţi sanitare din judeţul Vaslui, aglomeraţie este şi în secţiile Boli Interne şi Neurologie, bolnavii fiind nevoiţi să stea câte doi în pat.
Medicii vasluieni susţin că majoritatea pacienţilor sunt internaţi cu diverse boli ale ficatului date de consumul exagerat de alcool. AGERPRES/(AS - Claudiu Andone)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vaslui: Bolnavii de la neurologie stau câte doi în pat din cauza aglomeraţiei Cei peste 100 de pacienţi internaţi în secţia de neurologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui stau câte doi în pat din cauza aglomeraţiei.
Vaslui: Creştere a numărului de pacienţi cu probleme din cauza consumului excesiv de alcool Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui este arhiplină, mai bine de jumătate dintre pacienţii internaţi la această dată având probleme din cauza consumului exagerat de alcool.
Vaslui: Posibil focar de infecţii nosocomiale la Spitalul Judeţean de Urgenţă Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui a declanşat o anchetă epidemiologică după ce doi pacienţi internaţi în Secţia Chirurgie a unităţii medicale s-au îmbolnăvit, medicii suspectând existenţa unui focar de infecţii nosocomiale.
Dolj: CJ investeşte peste 12,5 milioane de euro pentru modernizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova Consiliul Judeţean Dolj scoate la licitaţie, începând de luna viitoare, lucrările pentru construirea unei clinici de cardiologie intervenţională şi chirurgie cardiovasculară şi extinderea Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Craiova, proiecte ce depăşesc 12,5 milioane de euro.
Medici ginecologi de la Spitalul de Urgenţă Vaslui, trimişi în judecată pentru luare de mită Trei medici de la Secţia Obstetrică Ginecologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, fiind acuzaţi că cereau bani de la paciente pentru a face avorturi ilegale.
Vaslui: Şefa Secţiei de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă a demisionat după trimiterea în judecată Şefa Secţiei de Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui, Gabriela Rusu, a demisionat din funcţie după ce a fost trimisă în judecată pentru abuz în serviciu.