Cele mai citite
 


MS susţine salarizarea separată a personalului medical de urgenţă
marţi, 15 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Sănătăţii susţine amendamentul Federaţiei Naţionale Sindicale 'Ambulanţa' la Legea salarizării unitare privind crearea unui capitol separat în grila de salarizare pentru personalul medical de urgenţă, informează un comunicat transmis, luni, AGERPRES.
Astfel, în forma finală a Legii unice a salarizării se va regăsi un capitol distinct privind salariile de bază pentru personalul de specialitate medico-sanitar şi auxiliar din sistemul medical de urgenţă.

Noul capitol din Lege va cuprinde, separat, coeficienţii de ierarhizare pentru personalul de specialitate din serviciile de ambulanţă, Unităţile de Primiri Urgenţe UPU-SMURD şi Compartimentele de Primiri Urgenţe (CPU).

'Aşa cum am mai declarat şi în alte ocazii, cunosc problemele cu care se confruntă personalul medico-sanitar şi sunt solidar cu acesta. Am făcut de fiecare dată demersurile necesare ca oricare dintre propunerile primite din partea medicilor sau a personalului medical să fie luate în considerare', a declarat Ion Bazac, ministrul Sănătăţii.

Ministrul Sănătăţii s-a întâlnit, săptămâna trecută, cu reprezentanţii Federaţiei Naţionale Sindicale 'Ambulanţa', în cadrul căreia sindicaliştii au cerut crearea unui capitol separat în grila de salarizare pentru personalul din Ambulanţă, UPU-SMURD şi CPU.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Braşov: Şofer pe ambulanţă la SCJU, penalizat cu 5% din salariu timp de trei luni Un angajat al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, Constantin Ciobanu, care, în urmă cu câteva zile, în calitate de şofer, a transportat patru persoane în ambulanţă în loc de una, a fost penalizat joi, de Comisia de Disciplină a spitalului, cu reţinerea a 5% din salariu pe o perioadă de trei...
Maramureş: Sorina Pintea (SJU) spune că medicina de urgenţă este cheia salvării multor vieţi Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Baia Mare, Sorina Pintea, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că medicina de urgenţă este cheia salvării multor vieţi aflate în situaţii limită.
Bihor: Conferinţa naţională de medicină de urgenţă şi salvări în situaţii speciale, la Băile Felix Conferinţa Naţională de Medicină de Urgenţă şi Salvări în Situaţii Speciale 'Search and Rescue', ajunsă la a şaptea ediţie, va avea loc, în perioada 30 septembrie - 4 octombrie, la Băile Felix, a anunţat, marţi, Asociaţia SARTISS, organizatorul evenimentului.
Reprezentanţii sistemului public de urgenţă nu susţin noul proiect legislativ privind reforma din sănătate Reprezentanţii unităţilor Unităţilor de Primiri Urgenţe, ai UPU-SMURD, Centrelor Primiri Urgenţe, Serviciilor de Ambulanţe Judeţene şi SABIF au dezbătut în cadrul unei întâlniri propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii şi punctul de vedere al ...
Vaslui: Ambulanţă SMURD nefolosită din lipsă de cadre medicale, va deveni operaţională O ambulanţă de Terapie Intensivă Mobilă, care se află în dotarea SMURD Vaslui din luna octombrie a anului trecut, dar nu a putut fi folosită din lipsă de cadre medicale, va deveni operaţională de săptămâna viitoare, a anunţat, luni, la Vaslui, Raed Arafat. Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii a...
Adela Golea (CIMU): Ca să rămână în ţară, tinerilor medici trebuie să li se ofere posibilitatea de dezvoltare Preşedintele Congresului interdisciplinar de medicină de urgenţă (CIMU), Adela Golea, care este şi medic şef al UPU-SMURD Cluj, spune că din experienţa sa poate să afirme că tinerii medici pleacă din România nu doar din cauza salariilor mici, ci şi pentru că nu au un cadru adecvat de dezvoltare profesională...