Cele mai citite
 


Brăila: ISU va fi dotat cu o autospecială de cercetare nucleară
joi, 29 decembrie 2011   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Brăila va fi dotat anul viitor, prin Programul Operaţional Regional, cu o autospecială de cercetare nucleară, biologică, chimică şi radiologică, pentru a interveni în cazul în care apar probleme legate de transportul deşeurilor nucleare pe Dunăre.
Potrivit inspectorului şef al ISU Brăila, colonel Florin Silvi, Brăila a fost aleasă pentru a fi dotată cu această autospecială, deoarece are cea mai mare porţiune de Dunăre dintre toate judeţele prinse în acest proiect care va fi derulat cu fonduri europene.
'Având în vedere transportul de deşeuri nucleare pe Dunăre, s-a luat în calcul că la Brăila există cea mai mare porţiune de Dunăre. Transportul deşeurilor nucleare pe Dunăre nu este frecvent, o dată la trei luni sau chiar la şase luni. Noi având cea mai mare porţiune de Dunăre, s-a propus ca această autospecială să fie la Brăila, ţinând cont că şi Cernavodă este tot lângă noi. Dacă este nevoie, putem interveni foarte rapid, dar sperăm să nu fie nevoie', a declarat Florin Silvi.
ISU Brăila este prins într-un proiect european de dotare cu echipamente a tuturor inspectoratele pentru situaţii de urgenţă din Regiunea de Sud-Est, respectiv Vrancea, Galaţi, Buzau, Brăila, Tulcea şi Constanţa, în valoare de peste 50 milioane de lei, intitulat 'Achiziţionare echipamente specifice pentru îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă, acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi a primului ajutor calificat, în regiunea Sud-Est'.
Scopul proiectului constă în îmbunătăţirea capacităţii de răspuns în situaţii de urgenţă la nivelul Regiunii Sud-Est, prin reducerea timpului de intervenţie pentru acordarea primului ajutor calificat şi pentru intervenţii în situaţii de urgenţă, de la 12,5 minute la 9 minute în mediul urban din Brăila şi de la 99 minute la 60 minute în cel rural.
Valoarea totală a proiectului este de 51.514.560 lei, din care finanţare nerambursabilă de 40.697.440 lei, iar contribuţie proprie de 846.560 lei, durata de implementare fiind estimată la 24 de luni.
Beneficiarii direcţi ai proiectului sunt cele şase Inspectorate pentru Situaţii de Urgenţă din Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Tulcea şi Vrancea, iar beneficiarii indirecţi cele 2,8 milioane de persoane, câte se află în regiune de sud-est. AGERPRES/(A, AS-Ecaterina Ignat)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: Autospecială de cercetare nucleară, biologică şi radiologică, în dotarea ISU Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Brăila a fost dotat cu o autospecială de cercetare nucleară, biologică şi radiologică (CNBR), pentru a interveni în cazul în care apar probleme legate de transportul deşeurilor nucleare pe Dunăre.
Brăila: ISU va primi o autospecială de cercetare nucleară, biologică şi radiologică Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Brăila va fi dotat pe 15 aprilie cu o autospecială de cercetare nucleară, biologică şi radiologică (CNBR), pentru a interveni în cazul în care apar probleme legate de transportul deşeurilor nucleare pe Dunăre, după cum a declarat marţi, pentru AGERPRES,...
Vrancea: Maşini de intervenţie pentru ISU Vrancea, printr-un proiect finanţat prin POR Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Anghel Saligny" Vrancea va primi 10 maşini noi printr-un proiect european finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013.
Brăila: Echipamante de peste 50 milioane de lei pentru Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă din Regiunea de Sud-Est Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) din Regiunea de Sud-Est vor fi dotate cu echipamente de ultimă generaţie în valoare de peste 50 de milioane de lei, în baza unui proiect cu fonduri europene, care a fost lansat vineri, la Brăila.
Tulcea: Autorităţile speră să primească noi echipamente de intervenţie pentru situaţiile de urgenţă din Deltă Agenţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Sud-Est pentru Situaţii de Urgenţă va depune cel târziu în luna aprilie o solicitare pentru alocarea din Programul Operaţional Regional a fondurilor necesare îmbunătăţirii intervenţiilor în caz de urgenţă în comunităţile din Delta Dunării.
Galaţi: Aproape 52 milioane lei pentru echipamente necesare situaţiilor de urgenţă în şase judeţe Consiliul Judeţului (CJ) Galaţi, alături de alte cinci autorităţi judeţene deliberative, în calitate de membru fondator al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Sud-Est pentru Situaţii de Urgenţă (ADISESU), a lansat, miercuri, activităţile din cadrul proiectului ''Achiziţionare echipamente specifice...